AKTUELNO

Google je najavio otvaranje svoje besplatne aplikacije za video konferencije Google Meet široj javnosti nakon što je uspeh Zoom-a podstakao Microsoft i Facebook da poboljšaju svoju ponudu tokom pandemije koronavirusa.

Ova platforma za video konferencije će narednih nedelja biti postepeno proširivana na širu javnost, a uslov je posedovanje naloga na Google, gmail.

Google Meet je do sada bio namenjen profesionalnim korisnicima što je oko šest miliona preduzeća i organizacija koje koriste G-Suite.

"Ovo je nesumnjivo prvi put da Google otvara potrošačima proizvod koji je prvobitno bio namenjen isključivo kompanijama", rekao je za Frans pres Havijer Soltaro, šef G-Suite-a, i dodao da se "obično radi na drugačiji način".

Poput ostalih platformi za video pozive, korišćenje Google Meet je eksplodiralo od marta zbog uvedenih mera izolacije u borbi protiv koronavirusa.

Sve kompanije koje postavljaju ove aplikacije za video konferencije, insistiraju na bezbednosti, ali je kod Zoom-a dolazilo do problema kada su se ljudi sa strane ubacivali na sastanke na koje nisu pozivani.

#Google

<
'