AKTUELNO

Predstavljene nove tehnologije japanske korporacije.

Nikon korporacija predstavlja dugo najavljivani Nikon D5 koji ima mogućnost snimanja 4K video snimka, sa 153 auto fokusne tačke i ISO osetljivošću do 3.280.000. Pored njega na scenu je stupio i novi Nikon D500 top model DX formata sa 10 fps, baferom od 200 snimaka u RAW formatu i 153 auto fokusne tačke. Više o ovom modelu možete pročitati na mikro sajtu http://imaging.nikon.com/lineup/microsite/d500/ Pored ovih izvanrednih fotoaparata Nikon se može pohvaliti i izlaskom novog Speedlight blica SB-5000, novom aplikacijom za prenos fotografija SnapBridge i prvom akcionom kamerom KeyMission 360 koja ima mogućnost istinskog snimanja video materijala od 360°.

Nikon D5

Nikon otkriva potpuno novi D5 – D-SLR fotoaparat FX formata koji pruža izvanredne performanse i preciznost, kako profesionalcima, tako i zaljubljenicima u fotografiju koji ne pristaju na kompromise. U kom god pravcu da vas vaša vizija povede, ovaj fotoaparat će moći to da isprati.

Foto: Foto: Pink.rs

Akciona kamera Key Mission

Ova nosiva akciona kamera ima mogužnost snimanja video snimaka sa uglom od pravih 360° u 4K UHD rezoluciji. Ova visoko relevantna tehnologija koja se nalazi u jednoj kameri čini veoma bitnu i važnu promenu na tržištu, a to je pružanje potrošačima pravo iskustvo snimanja video snimaka od 360°.

Snap Bridge

Nikon korporacija sa ponosom najavljuje SnapBridge tehnologiju – revolucinarne inovacije koja koristi bluetooth konekciju niske energije kako bi omogućila konstantnu bežičnu povezanost sa pametnim uređajima. Nikon je otkrio ovaj napredni softver na CES® 2016, kao deo svog inovativnog puta. Gradeći na Nikonovom nasleđu pomeranja granica inovacija na polju snimanja, ovaj potez ponovo podiže lestvicu jer je Bluetooth-om omogućena SnapBridge konekcija besprekorna, energetski efikasna i omogućava fotografijama pregršt pogodnih načina povezivanja.

Foto: Foto: Pink.rs

Speedlight blic

Nikon je osvežio renomiranu paletu profesionalnih bliceva potpuno novim modelom SB-5000. Ovaj fleksibilan Nikon Speedlight je prvi blic sa radio kontrolom i prvi kompaktan blic na svetu sa ugrađenim rashladnim sistemom. Izrađen tako da lako savladava čak i najzahtevnije fotografske situacije, SB-5000 je savršen za profesionalne fotografe koji žele fleksibilnost kreiranja složenih podešavanja na fotoaparatu i van njega. Bežična radio kontrola otklanja potrebu za direktnom linijom optičke vidljivosti između gospodara i sluge i povećava pouzdanost fotografisanja pri jakoj svetlosti. Nikonov novi ugrađeni rashladni sistem omogućava brzo pravljenje više od 100 uzastopnih snimaka pri punoj snazi blica. Ovaj novi Speedlight, sa lakom, kompaktnom izradom i jednostavnim kontrolama, pruža neprikosnovene performanse blica na terenu i u studiju.

Foto: Foto: Pink.rs

'