AKTUELNO

Šljokice, Diznijevi junaci, perje, dijamanti i cirkoni, gotovo da ne postoji materijal koji se danas ne koristi na futrolama za mobilne telefone.

Ono što je zanimljivo, ukrasne maske nisu samo opsesija devojčica. I nešto starije pripadnice nežnijeg pola rade su da iskeširaju dosta novca za atraktivnu masku, neku zbog koje će s ponosom spustiti telefon na sto.

Mušarci pak, ne mozgaju mnogo oko dizajna. Bitno je da vrše funkciju i štite njihovo dragoceno sokoćalo. Pa čak i kad deluje da ne marite mnogo za omotač vašeg dragog telefona, psiholozi kažu da vaš odabir maske dosta govori o vama...

Providna

Iako proziran futrola za telefon sugeriše da je reč o neposrednoj, otvorenoj osobi koja se trudi da vodi jednostavan život i nema "mračnih tajni", istina je zapravo potpuno suprotna. Naučnici tvrde da ove osobe samo trude da okolinu ubede da je njihov život "otvorena knjiga", a zapravo su vrlo tajnovite i svoju privatnost i čuvaju kao zmija noge.

Brendirana

Poklonite se, diva je među vama! Ili bar takav efekat želi da izazove osoba koja nosi ovakvu futrolu za mobilni. Maske koje imaju istaknut logotip luksuznih modnih brendova poput Gučija, Šanela ili Sen Lorana, žele celom svetu da obznane da se praktično valjaju u novcu. Zanimljivo je da im najčešće uopšte nije važno kakav telefon imaju, da li je najnoviji model (mada to sebi lako mogu da priušte) ili samo pravi lepe fotke. Površnost je takođe osobina koja im se pripisuje.

Foto: Pixabay.com

Crna

Za ovakav model se najčešće odlučuju dve vrste ljudi: ozbiljne osobe koje provode dosta vremena telefonirajući, ali i neodlučne i sramežljive ličnosti koje se drže "ispod radara". Prvi biraju najjednostavniju, neupadljivu futrolu jer im dizajn nije bitan za razliku od telefona koji mora da ima "milion" praktičnih funkcija. Drugi su neretko umetničke duše koje ne mare mnogo za modernu tehnologiju, a često i kad se jave na telefon, pričaju u pola glasa jer im je neprijatno da vode privatne razgovore na ulici...

Sa šljokicama

Za ovakav model se najčešće odlučuju devojčice i devojke između 12 i 25 godina. Kad je reč o ovim drugim, privlači ih svet glamura i luksuza, mada često umeju da zastrane i odu u kič. Materijalno igra važnu ulogu u njihovom životu, zbog čega su često i vrlo ambiciozne. Ženstvene i mazne, ovakve devojke ćete retko videti da se glupiraju s prijateljicama. Preferiraju muško društvo.

Foto: Pixabay.com

Animirani junaci

Kod osoba koje nose maske s ušima, animiranim junacima poput Mini ili Mikija Mausa, vrlo je jasno o da je reč o osobi koja se nije odrekla onog detinjeg u sebi. Vesele je prirode, voli društvo, smeh i zabavu, a često ume da pretera u detinjarijama, što obično nailazi na negodovanje partnera. Dobra osobina je što nema "zadnjih namera", tako da iskrenošću i dobrotom lako nadomesti klinačku razmaženost.

Na preklop

Ako vas privlače osobe neobuzdanog duha i avanturisti, muškarac ili žena koji nose masku na preklop definitivno nisu za vas. Oprezne i pedantne, ove osobe vrlo vode računa o zaštiti svoje imovine. Važno im je da imaju rutinu, da vode harmoničan život, kao i da se klone svake vrste nepredvidivih ljudi. U srpskom žargonu bi ih najčešće nazvali "smaračima".

#Osobina

#telefon

'