AKTUELNO

Planiran je ritam isporuke od tek dva primerka godišnje.

Bugati ponovo jaše. Ako je njihov prethodnik EB110 bio raritet sa 126 primeraka, šta reći za ovaj novitet čija je planirana proizvodnja tek deset primeraka. I ne samo to, proizvodni plan kaže da će proizvodnja trajati punih pet godina, odnosno planiran je ritam isporuke od tek dva primerka godišnje.

A ono što ovaj model čini posebnim, pored originalnog dizajna, svakako je 8.0 W16 motor. Chironov pogon je temeljno prerađen, a epilog je plus od 100 KS. Da, ovaj monstrum sada daje 1.600 KS. Dodatna snaga znači da će 100 km/h imati za 2,4 sekunde, na 200 km/h će biti nakon 6,1 s, a 300 km/h će postići sedam sekundi kasnije. I tako sve do limitiranih 380 km/h.

Promenili su u Bugatiju i poneki deo vozila, odnosno sa metala su prešli na karbon, pa je automobil 20 kg lakši od Chirona.

Bugatijev šef Stefan Vinkelman je povodom premijere u Pebble Beachu izjavio da bolja specifična snaga i prepravke znače da ovaj novitet ima bolju upravljivost, odnosno da je dinamičniji.

Nema sumnje, dizajn inspiriran 110-icom je pun pogodak, posebno s obzirom na to da su morali da poštuju visokotehnološke zahteve pogona. Sve u svemu, u Bugatiju mogu biti zadovoljni ocenama stručne kritike. Uostalom, model je rasprodat, a to je na kraju dana jedino bitno. Pogotovo Bugatiju, koji ovog monstruma naplaćuje 8 miliona evra.

#Automobil

'