AKTUELNO

Kako se navodi, problemi će biti otklonjeni u narednih nekoliko sati. Šuška se da ovi problemi zapravo najavljuju velike promene na ovim društvenim mrežama.

Većina onih koji su proteklih sati pokušali da se ulogu na svoje naloge na Fejsbuku i Instagramu (koji je u vlasništvu Fejsbuka), doživeli su neprijatnost.

Naime, milionima korisnika širom sveta, pa i u Srbiji, pojavila se sledeća poruka na ekranu: "Fejsbuk ne funkcioniše zbog neophodnih radova na održavanju, ali ćete biti u mogućnosti da mu pristupite u roku od nekoliko sati", odnosno na Instagramu: "Došlo je do greške, molimo pokušajte ponovo".

Foto: Printscreen

Pojedincima kojima se i dalje otvara početna stranica imaju problema sa opcijama, odnosno većina njih su potpuno onemogućene.

Kako prenose svetski mediji, ove dve najpopularnije društvene mreže pale su u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i u Evropi, a problemi se beleže od 17 časova po našem vremenu.

Portparol Fejsbuka potvrdio je da korisnici imaju problem da se uloguju na svoje naloge na Fejsbuku i Instagramu, ali nije precizirao zašto je došlo do pada mreža.

Šuška se da ovi problemi zapravo najavljuju velike promene. Naime, kad god su ove dve društvene mreže ranije padale zapravo se ispostavilo da se radilo na sistemu pred aktivaciju novih opcija.

Usled ovih problema, mnogi su pohrlili na Tviter da tamo provere o čemu je reč, a hešteg sa tekstom "FacebookDown" je u trendingu.

#Facebook

#Instagram

'