AKTUELNO

Alien: Isolation ne samo da je ubedljivo jedna od najboljih horor igra ove decenije, već i jedna od najboljih igara decenije uopšte, svakako među deset najboljih.

Možda i jedina igra u ovoj franšizi koja je uspela tako verno i autentično da prenese originalnu atmosferu prvog filma "Alien" serijala, zahvaljući vrhunskoj režiji i scenariju, koji su radili ljudi sa razumevanjem šta je to što je činilo prve Alien filmove tako strašnim i kultnim, tu "tihu napetost" koja nam je unosila strah u kosti.

I naravno, ponašanjem "tuđina", zahvaljujući do sada najboljoj veštačkoj inteligenciji koju smo imali prilike da vidimo u nekoj video-igri, ali i razumevanju dizajnera nivoa u igri za tu specifičnu vizuelnu estetiku filma, koja je verno replicirana u 3D okruženje igre.

Prva je šteta što je SEGA, vlasnik licence, zaključila da se igra nije dovoljno dobro prodavala pa odustala od rada na nastavku (koji je bio predviđen "cliffhanger" završetkom), pa smo tako ostali uskraćeni za uživanje u nastavku ovog fenomenalnog horor iskustva.

Ali, možda su se stvari promenile? Pravo niotkuda, stigao je tvit sa zvaničnog Alien profila koji nagoveštava da nešto u vezi sa Amandom Ripli "dolazi uskoro", prenosi Play.

Zašto je ovo lepa vest za Isolation fanove? Zato što je Amanda Ripli, ćerka čuvene Ripli, glavni protagonista u "Alien: Isolation". Zapravo to je jedino mesto gde ona ima iole značajnije prisustvo, tako da su očekivnaja sada velika pa nam ostaje da vidimo o čemu se radi.

Zbunjuje i poruka "Čitaj. Igraj. Gledaj"...

#Horor

#Internet

#igrica

'