AKTUELNO

Negovano, pa i depilirano muško telo izgleda mnogo lepše, urednije i privlačnije, kako vama tako i lepšem polu.

Koliko god na prvi pogled delovala izrazito muževno, preterana maljavost često pravi neprijatnosti jačem polu, u vidu prekomernog znojenja, neprijatnog osećaja prilikom vežbanja ili bavljenja sportovima kao što su biciklizam, plivanje, fudbal. Sve je više muškaraca koji to rešavaju depilacijom, jer je već odavno ovaj način uklanjanja dlačica sa tela prestao da bude samo ženska ekskluziva.

Negovano, pa i depilirano telo izgleda mnogo lepše, urednije i privlačnije, kako vama tako i lepšem polu, pa i okolini. Tako da, ako vam smetaju dlake, uhvatite se u koštac sa njima.

Odmah da vam kažemo da je sam proces klasične depilacije, toplim ili hladnim voskom, bolan, pogotovo na osetljivijim mestima poput pazuha, grudi i leđa. No, ne nazivate se vi bez razloga jačim polom, pa očekujte da ćete se na ovaj intenzitet bola vremenom navići, kao i vaša koža.

Redovnim uklanjanjem, dlačice će se proredite, pa će i "materijala" za skidanje biti manje, kao i neprijatnosti izazvanih tom prilikom. Ukoliko se dobro uradi, ovaj tretman trebalo bi da vas reši kosmatosti u periodu od tri do osam nedelja, u zavisnosti od kvaliteta dlake.

Potrudite se da nađete kozmetički salon u kom se ona obavlja profesionalno, jer će tad mogućnost urastanja ili upale dlake biti svedena na minimum.

Za one koji ne znaju kako se depilacija sporovodi, evo objašnjenja: nanese se hladan ili topao vosak na dlake i potom se skida brzim potezima, u smeru suprotnom od njihovog rasta. Ne brinite se, nije toliko strašno kao što zvuči.

Takođe, možete da se depilirate i kremama, psoebno napravljenim za ovu namenu, koje rastvaraju strukturu proteina dlaka, čineći ih lakim za uklanjanje pomoću špatule.

Obično je dovoljno da krema odstoji tri do deset minuta (nikako duže od toga), pre skidanja. Za koju god se metodu odlučite, bilo bi dobro da nakon njene primene namažete kožu gelom, losionom ili mlekom sa umirujućim efektom, radi ublažavanja crvenila.

#depilacija

'