AKTUELNO

Pore su nešto sa čim svi živimo.

Zapušene pore su razlog bar polovine vaših problema sa licem. Postoje razni načini čišćenja pora na licu. A trik sa peršunom je jedan od njih. Ovo zeleno povrće vam može poslužiti za odličan domaći recept za čišćenje pora na licu.

Peršun je prirodni adstrigent što znači da skuplja pore. On gura napolje toksine i ostale nečistoće koje ih zapušavaju. Pogodan je za normalnu kožu. Svež, opran peršun potopite u ključalu vodu.

Ostavite da odstoji dok se voda ne ohladi. Natopite pamučnu tkaninu čajem od peršuna i sa njom prekrijte lice na 10-15 minuta.

Ponavljajte postupak svaki drugi dan. Drugi način da iskoristite prednosti peršuna za čišćenje pora je parenje lica. Parenje lica je nezaobilazan korak u profesionalnim kozmetičkim tretmanima. Nakon njega koža je mekana i iz pora se lako odstranjuju nečistoće.

Kod kuće stavite šaku svežeg peršuna koji možete malo iseckati, u vrelu vodu. Nadnesite lice iznad posude. Pokrijte se peškirom (postupak isti kao kada imate kijavicu).

Lekovita para treba da dopire do lica nekih 10 minuta. Nakon toga koža je omekšala, pore su se otvorile i spremne su za dubinsko čišćenje.

#Lepota

'