AKTUELNO

Zdravo i korisno!

Kada započnete dijetu, najveća muka je onaj period između obroka kada se javi glad. U tim trenucima je jako teško odoleti hrani i ostati dosledan, međutim uz ove nisko kalorične grickalice ceo proces postaje mnogo lakši.

Dobra vest je da, ukoliko ste na put ka dobroj formi, ne morate u potpunsti da se odreknete međuobroka u kojima uživate. Poenta je da pametno birate i da one koje imaju puno kalorija zamenite za zdravije.

Nutricionista Teri En Nuns veruje da je gubotak kilograme moguć ako odaberete niskokaloričnu hranu koju ćete jesti između obroka.

- Kada imate užine između obroka, svakodnevno obezbeđujete stalan protok energije što bi trebalo da umanji iznenadnu želju za hranom koja bi mogla dovesti do toga da donesete loš izbor - kaže ona.

- Trudite se da uvek kod sebe imate neku od ovih grickalica, kako ne biste posegli za nekom nezdravom varijantom.

- Najbolji izbor je hrana koja je bogata proteinima, je upravo oni obezbeđuju osećaj sitosti tokom dna i pomaže u izgradnji mišića.

Ove namirnice imaju oko 100 kalorija:

Čaša jogurta Manja kesica kokica Jedna jabuka Jedno kuvano jaje Čokoladica sa žitaricama Dve kriške ćuretine Pet gumenih bombona Dva parčeta hleba sa humusom 20 gr. tamne čokolade Dva integralna keksa

#Žena

'