AKTUELNO

Aktivni ugalj ima veliki broj benefita za čitavo telo.

Čudotvorna dejstva aktivnog uglja poznata su hiljadama godina unazad. Ovaj čarobni prah se od davnina koristi u medicinske svrhe. Brojne drevne kulture su ga koristile kao suplement koji uspešno čisti organizam od različitih toksina, pa je zato veoma delotvoran u odbrani od bakterijskih infekcija, parazita i svih otrova kojima ljudsko zdravlje može biti ugroženo.

Osim za bolje stanene organizma, aktivni igalj se koristi i za izbeljivanje zuba i negu lica.

Da budemo precizni, kada kažemo aktivni ugalj, mislimo na posebnu vrstu uglja bez mirisa i ukusa, potpuno medicinski bezbednu za primenu i konzumaciju.

Aktivni ugalj je supstanca koja nastaje od kore kokosovog oraha ili bambusa, pri zagrevanju na visokim temperaturama. Na taj način se menja njihova struktura i dobija posebna upijajuća svojstva. Suplement koji na taj način dobijamo upravo je aktivni ugalj. Običan i aktivni ugalj deluju gotovo identično, ali aktivni ugalj se proizvodi isključivo u medicinske svrhe.

Aktivni ugalj za zdrav organizam

Aktivni ugalj ekasno može da reši urgentna zdravstvena stanja. Pomaže u regulisanju neugodnih simptoma, i zdravstvenih problema.

Protiv trovanja

Ovo je najčešća upotreba aktivnog uglja. Zahvaljujući njegovoj neverovatnoj sposobnosti upijanja i vezivanja štetnih materija, aktivni ugalj se smatra jednom od najboljih metoda u slučajevima trovanja organizma.

Osim što ih vezuje, on čak podstiče njihovo izbacivanje, čak i u slučaju kada ih je organizam već absorbovao. Izuzetnu ekasnost pokazuje u slučajevima trovanja lekovima, pesticidima, živom, olovom i drugim opasnim hemijskim elementima.

Umanjuje gasove

Pokazalo se da ovaj suplement vrlo blagotvorno deluje na smirivanje stomaka i neugodnih gasova, koji nastaju kao posledica namirnica koje nadimaju. Može da umanji i mučninu i povoljno utiče na nervozu stomaka.

Detoksikacija

Njegova efikasnost u čišćenju organizma u slučajevima trovanja, čini ovaj suplement i odličnim tretman za detoksikaciju organizma od otrova koji se duže vreme talože. Ukoliko odlučite da koristite aktivni ugalj kako biste pročistili organizam, važno je da pronađete pravu dozu u skladu sa svojom težinom i životnim navikama.

#Kozmetika

#lice

'