AKTUELNO

Narukvice sa znakom beskonačnosti ili obrnutom osmicom postale pravi modni trend poslednjih nekoliko meseci.

Ovo je zapravo matematički simbol koji je sveprisutan kako u korporativnim logoima, tako i u tarotu, tipografiji i grafičkom dizajnu. Mnoge devojke u Srbiji počele su ovaj znak da nose oko ruke, na srebrnim narukvicama ili narukvicama od trakica, ali da li znate kakvu simboliku nosi ovaj znak?

Znak beskonačnosti smatra se magičnim jer je prikazan u obliku inverzne figure osam tako i u obliku prstena, kruga.

Foto: Pixabay.com

Na početku ovaj znak bio je prikazan kao zmija koja se jede s repa, koji neprekidno raste. Ova situacija ponavljala se beskrajno mnogo puta, tako da je zmija postala simbol večnosti.

Kasnije znak beskonačnosti zamenila je obrnuta osmica koja svom vlasniku pruža miran život, večni pokret i povratak sebi.

Narukvice sa ovim simbolom mogu da nose i muškarci i žene, a zaljubljeni parovi mogu ga zajedno kupiti kao simbol njihove ljubavi i predanosti jedno drugom.

Foto: Pixabay.com

Ova narukvica, kada je nose parovi, naglašava posvećenost jedno drugome i iskrenost osećanja. Ovaj nakit se obično prodaje u kompletu. Crna narukvica sa ovim znakom obično je namenjena muškarcu, a bela ženi. Ovo zapravo predstavlja Jin i Jang, pronalaženje harmonije između muškarca i žene.

Najrasprostranjenija narukvica je crvena vrpca na koju je okačen znak beskonačnosti. Crvena boja povećava sposobnosti onoga koji je nosi, a čarobni znak na ovoj vrpci doneće harmoniju u vaš život.

#Nakit

#Žena

'