AKTUELNO

Ako ste lenji da u potpunosti skidate šminku pre spavanja, ovo će vas naterati da ubuduće razmislite dva puta.

Australijanka Tereza Linč bila je na ivici da oslepi jer nije skidala maskaru sa očiju, a ovu rutinu u negi lica nije sprovodila nikada tokom proteklih 25 godina.

S obzirom da bila svesna koliko je važno da ukloni hemikalije koje se zadržavaju na trepavicama, ona je nastavila isto da se ponaša sve do jednog dana kada su joj oči postale iritirane, kapci teški i bolni.

Tereza je isprva pokušala da reši ovaj problem tako što je nanosila kapi za oči i lubrikantni gel, ali ništa nije davalo rezultate.

Pedesetogodišnja Tereza je potom posetila doktora, a ostala je šokirana kada joj je dijagnostikovan težak oblik palpebralnog konjuktivitisa koji zahvata liniju ispod površine kapaka.

Ovo je izazvano upravo time što 25 godina nije skidala tešku šminku sa lica, a doktorka Dana Robei koja ju je lečila je otkrila da u njenoj celoj karijeri nikada nije imala ovakav težak slučaj koji je mogao da ostavi ozbiljne posledice, poput gubitka vida.

Upravo zbog toga lekarka upozorava druge dame da nikako ne bi smele da ležu u krevetu sa šminkom na očima, te da se trude da koriste što prirodnije preparate za čišćenje lica.

U nastavku možete pogledati kako je izgledala infekcija ove žene.

#Oči

#šminka

'