AKTUELNO

Za žene.

Mesečni ciklus nosi niz simptoma koji nisu nimalo prijatni ženama - nadutost, grčeve, bol u stomaku, promene raspoloženja, divljanje hormone, ali sve su to zapravo sporedni problemi u odnosu na onaj glavni.

Reč je o iznenadnom svrabu vagine kome ne možete da stanete na put tokom "onih dana". Ono što treba da znate jeste da nije reč o retkoj pojavi, ovo se dešava većini žena, ali uglavnom je svima neprijatno da pričaju o tome.

Radi se o uobičajenoj nuspojavi menstruacije, a ključni razlog, ali i najbezazleniji, zbog kog se javlja jeste da vas iritira stara krv, koja u prošlom ciklusu nije otekla. Ipak, postoje situacije kada nije u pitanju samo to, već je po sredi ozbiljnija infekcija.

Naime, u slučajevima kada je svrab nepodnošljiv i gotovo konstantan, to je znak da može biti reč o gljivičnoj ili bakterijskoj infekciji. Ako se svrab nastavi i nakon ciklusa, najverovatnija opcija je da imate određeni problem, pa je najbolje da posetite ginekologa.

Još jedan od razloga zašto se javlja svrab tokom menstruacije jeste da ste alergični na tip uloška koji koristite, te da iritiraju vašu kožu.

#Vagina

#svrab

'