AKTUELNO

Sačuvajte omiljeni aksesoar.

Sunčane naočare leti su neizostavan modni dodatak, a osim što želimo da nam kvalitetno štite oči, želimo i da lepo izgledaju. Izbegavajte ove tri greške koje svi pravimo sa sunčanim naočarima i one će sigurno trajati duže.

Stavljate naočare na glavu.

Tri su razloga zbog kojih naočare nikada ne bismo smeli nositi na glavi. Ako je deo naočara koji seda na nos napravljen od žice, kosa se može zaplesti u njih te ju možete počupati pokušavajući skinuti naočare, a može se dogoditi i da se taj deo naočara sklizne ili slomi. Naočare se mogu raširiti i biti prelabave kada ih stavite na oči. Kada glavu sagnete prema dole, naočare mogu pasti i tako se oštetiti.

Ne prilagođavate sunčane naočare svom licu.

Svako je lice pomalo asimetrično, bilo to vidljivo golim okom ili ne. Kod većine ljudi takođe postoji mala razlika u visini ušiju - jedno uho može biti malo niže od drugog uha. Ako niste kupili sunčane naočare koje niko drugi osim vas nije dirao, velike su šanse da su naočare isprobavali i drugi pre vas te da vam stoje malo nakoso. Mnoge optičke radnje besplatno nude uslugu prilagođavanja naočara vašem licu pa tu mogućnost svakako iskoristite.

Držite naočare u torbi nezaštićene.

Sunčane naočare nikada nemojte stavljati u torbu, a da ih prie toga ne zaštitite, odnosno ne stavite u futrolu. To je bitno uraditi jer upravo se u torbi naočare mogu najviše oštetiti. Krivci za to su ključevi i drugi oštriji predmeti koji će naočare izgrepsti. Minimalno što možete uraditi jeste da sunčane naočare zamotate u krpicu za čišćenje od mikrofibra (koju takođe dobijete uz naočare) pre nego što ih stavite u torbu.

#Sunce

#naočare

'