AKTUELNO

Pre odlaska u krevet požalila se da se ne oseća baš najbolje, žalila se na grčeve u stomaku.

Sara Manitoski (16) iz Kanade bila je na izletu u kampu na ostrvu Hornbi sa svojom školom i tamo su prespavali.

Kada je došlo jutro, nije se pojavila na doručku. Uveče je zaspala i više se nikada nije probudila. Učenici su otišli do sobe i otkrili njeno beživotno telo na krevetu. Izgledala je kao da i dalje spava. Panično su potrčali po pomoć, čak je medicinsko osoblje pokušalo reanimaciju, ali bilo je kasno, prenosi "Today".

Njena sestra Karli objavila je na Facebooku razlog zašto je Sara umrla tako naglo, gotovo bez upozorenja.

U službenom saopštenju stoji da je preminula od sindroma toksičnog šoka uzrokovanog bakterijom Staphylococcus aureus koju su pronašli na tamponu izvađenom iz njenog tela.

Autopsijom je otkriveno crvenilo na njenom vratu, nadlaktici, gornjem delu grudnog koša, na donjem delu stomaka i na bedrima. Crveni osip na njenom tijelu nalikovao je na opekotine od sunca, a to je jedan od simptoma sindroma toksičnog šoka.

Nena porodica je i dalje neutešna.

- Sara je bila najslađa, najsretnija, najharizmatičnija devojka koja je imala sjajnu budućnost pred sobom. Volela je da putuje i istražuje svet oko sebe. Nikada nije pokazala zabrinutost zbog tampona - rekla je Karli koja sada upozorava sve devojke i žene da budu oprezne kada je korišćenje tampona u pitanju i da ih često menjaju kako se opasna bakterija ne bi razvila na njima i ušla u krvotok.

- Moja predivna, zdrava sestra je umrla zbog toga pa vas molim delite ovo, edukujte se i budite jako oprezni kada koristite tampone - dodala je.

#Smrt

#Žena

'