AKTUELNO

Kada je reč o nadimanju većina ljudi smatra da će rešiti problem ako u svoju ishranu uključe više biljnih vlakana i izbace mleko. Ipak, kod pojedinih žena uzrok nadutosti nisu ni ishrana ni stres.

Ako se vi nalazite u ovoj grupi, odnosno probali ste na više načina da rešite ovaj problem i sve je bilo bezuspešno pogledajete koji razlozi mogu biti uzrok nadustosti u stomaku, piše Popšugar.

Cista na jajniku

Ciste na jajniku ima većina žena u periodu menstruacije, a većina cista je bezopasna i sama nestaje u periodu od nekoliko meseci.

Velike ciste ili one koje puknu mogu da izazovu simptome uključujući nadimanje i osećaj težine koji se javlja u predelu abdomena.

U slučaju da osetite iznenadne intezivne bolove u karlici, praćene temperaturom, ili povraćanjem, odmah bi trebalo da potražite lekarsku pomoć,

PMS

Foto: Pixabay.com

Nadimanje je jedan od najčešćih PMS simptoma, a nastaje zbog promene i variranja nivoa hormona. Obično se javlja jednu do dve nedelje pre menstrualnog ciklusa. Simptomi se pogoršavaju u danima pred samu menstruaciju i nestaju nekoliko dana kasnije.

Drugi simptomi mogu biti:

Previše konzumirate kiselu vodu i gazirane napitke.

Žvaka.

Jedete povrće iz porodice krstašica, poput brokolija i kelja.

Prebrzo ili previše jedete.

Ne pijete dovoljno vode.

Pročitajte još: Loše navike koje svi imamo izazivaju OPADANJE KOSE!

#Bol

#Stomak

#Žena

'