AKTUELNO

Dežurni krivci.

Nikako vam ne polazi za rukom da sa određenih delova tela skinete višak kilograma. Naučnici imaju objašnjenje za to.Najverovatnije imate hormonski disbalans koji vas sprečava da postignete željeni cilj.

Profesor Safron Vithed iz londonske bolnice "St George’s", smatra da je metabolizam sam po sebi vrlo kompleksan. Svaka osoba ima tačno određeni oblik tela i to nije slučajno. Odgovor je u hormonima. Ishrana i vežbanje i jesu važni, ali ne i dovoljni za vitku liniju.

Prema njegovim rečima, male korekcije mogu mnogo toga da promene. Evo šta bi trebalo da uradite.

Stomak

Krivac: Kortizol

Foto: Printscreen Youtube

Naša tela su razvila sistem za prepoznavanje opasnosti i tada telo proizvodi kortizol, hormon stresa.

- Stalno smo pod stresom. Kada telo prepozna opasnost stvara masnoće oko jetre i tako imamo veći stomak, a telo dodatnu energiju da se brani - kaže dr Glenvil, nutricionista i specijalista za zdravlje žena. Obogatite svoju ishranu mineralima, predlažu nutricionisti.

Velika pozadina i butine

Krivac: Estrogen

Previše estrogena u ženskom telu rezultira ovom pojavom.

Možete da uvrstite suplemente na bazi soje da biste ovo promenili, ili da smanjite unos alkohola. On je veoma štetan ako imate višak estrogena u telu. Takođe, nutricionista Maks Tomlinson savetuje i pojačanu ishranu vitaminom E.

Otečeni zglobovi

Krivac: Progesteron

Otečeni nožni zglobovi su znak da zadržavate tečnost u organizmu. Nedostatak progesterona može da bude razlog, jer ovaj hormon deluje kao dijuretik. Jedite semenke suncokreta, puter od kikirikija. Izbegavajte industrijsku hranu i pijte dosta tečnosti.

Foto: Printscreen Youtube

Podbulo lice

Krivac: Tiroksin

Podbulo lice znači da imate premalo tiroksina u svom organizmu. Ubacite selen u svoju ishranu kroz tablete za početak. Proverite kompletno rad štitne žlezde, možda postoje neki ozbiljniji zdravstveni problemi.

#Hormoni

#Kilogrami

#Telo

#Žena

'