AKTUELNO

Ako je i nakon promene šampona, regeneratora i korišćenja raznih proizvoda, vaša i dalje suva, onda postoji mogućnost da je pravi krivac jastučnica na kojoj spavate.

Bez obzira na to koji tip kose imate, ako se probudite sa zapetljanom i suvom kosom možete se zahvaliti svojoj jastučnici, piše Cosmopolitan. Da, ta tanka lepa pamučna jastučnica koja održava jastuk i glavu čistom, najverovatnije ima loš uticaj na vašu kosu.

Razlog suve kose nakon lepo prospavane noći dala je stilistkinja filmskih zvezda Džen Etkin.

- Pamuk upija vlagu, što svila ne radi, pa kad ležite na svilenoj ili satenski jastučnici, ulja iz vlasi se zadržavaju na kosi i ujutro kosa izgleda čisto i blistavo. Pamučne jastučnice upijaju vlagu iz kose i kosa ujutro izgleda suvo i neuredno. Ovo je posebno korisno za ljude koji imaju kosu sklonu kovrdžanju, kosu s debelim vlasima, kao i onima koji imaju čvrste i velike kovrdže - objasnila je Etkin.

Foto: Pixabay.com

Svilene ili satenske jastučnice su glatke i neće ostaviti crvene tragove od spavanja na koži, a sama tkanina neće isušivati kosu tokom noći. To je glavni razlog zašto bi ljudi trebalo da razmile o ulaganju u posteljinu od satena ili svile, dodala je Etkin.

- Ako ne želite da se rastanete od svojih pamučnih posteljina, pre spavanja zamotajte kosu u svilenu maramu kako bi ostala čista i blistava. Ovo je odličan način i za održavanje frizure, pogotovo prirodne kose - zaključuje Etkin.

#Kosa

#Krevet

#Posteljina

'