AKTUELNO

Vrlo važna funkcija!

Na pitanje zašto ljudi praktikuju oralni seks, svi osim verskih fundamentalista, odgovorili bi otprilike: "Pa, zato što je prijatan, genije!" Naučnicu su, međutim, otkrili da je to samo pola istine, i to na evolucijskoj lestvici onaj deo koji je nastupio kasnije.

Prema studiji objavljenoj u naučnom časopisu "Journal of Reproductive immunology" za oralni pristup žena muškarcima pobrinula se sama priroda, i to zato kako bi što više smanjila mogućnost da telo žene prepozna gene muškarca u fetusu koji se razvija zajedno sa genima žene kao strano telo. Unos muškarčevog DNK u probavni sistem, pa tako i u telo, gutanjem sperme, navodi studija, rezultira time da se telo žene privikava na DNK muškarca i posledično lakše toleriše DNK fetusa, odnosno ne odbacuje ga kao strano telo.

Pročitajte još: Ovo su četiri vrste ljubavnih veza, a kakva je vaša?

Što se oralnog seksualnog pristupa muškaraca ženama tiče, reč je čisto o tome, dokazali su naučnici u studiji objavljenoj u "Evolutionary Psychology", da je muškarcima na takav način često lakše seksualno da zadovolje ženu. A to onda donosi emocionalne prednosti, pa i evolucijske s obzirom na, navodi dalje studija, posledično manju opasnost od nevere.

Sve ostale varijante seksualnih oralnih odnosa raznih ili istih polova međusobno po tim bi temeljnim evolucijskim zakonitostima trebalo bi da budu varijante temeljene na telesnom zadovoljstvu, kao što je slučaj i sa heteroseksualnim oralnim odnosima.

#Istraživanje

#Naučnici

#Seks

'