AKTUELNO

Ako ispoštuješ ova pravila imaćeš negovanu kožu.

Nega kože svakoj ženi treba da bude na prvom mestu.

Ne kažemo da je lako, ali to je jednostavno jedini način da održite kožu lica pod kontrolom i dugoročno mladolikom. Međutim, sa toliko proizvoda nekad je teško razaznati šta se nakog čega stavlja i koliki efekat imaju kada se spoje dva ili više proizvoda. Takođe, kada ne stavljate kozmetičke proizvode po pravilnom redu - možete dobiti obrnuti efekat i svaki dinar koji date pada u vodu.

Da ne biste napravili problem sa kožom i dodatno je iziritirali, u nastavku vam predstavljamo napokon pravi redosled nanošenja proizvoda na kožu koji će je hidrirati, zategnuti i učvrstiti.

Prvi korak: čišćenje lica

Uvek skidajte šminku i lice pre nego što krenete sa nanošenjem ostalih proizvoda, kako bi se kozmetika dobro primila i imala efekat. Izbegavajte maramice za čišćenje, već koristiti prave prouzvode koji će ukloniti sve nečistoće.

Drugi korak: tonik

Tonici su nekada sadržali alkohol, a danas su mnogo nežniji prema našoj koži, hidriraju i umiruju je nakon hemijskih pilinga. Na tonik gledajte kao na prajmer koji prirpema kožu za ostale proizvode.

Nakon čišćenja, nanesite tonik na čistu suvu kožu svake ili svake druge večeri (ili jutra ako planirate da koristite retinol uveče) i sačekajte 5 minuta.

Treći korak: serum

Imate sigurno jedan ili dva seruma i ne znate kako da ih koristite zar ne? Serumi su u stvari šotovi bogati koncetrovanim nutrijentima, hidratorima i antioksidantima koji utiču na zdravlje kože čim ih nanesete. Za dnevnu negu se opredelite za serum sa vitaminom C, a noćnu sa hijaluronskom kiselinom.

Četvrti korak: kreme za područje oko očiju

Ove kreme su laganije teksture nego kreme za hidriranje kože, pa je najbolje da je nanesete pre ostalih proizvoda.

Peti korak: proizvodi protiv bubuljica

Najbolje je koristiti ih uveče, jer je tada telo najaktivnije i najjače u regenerisanju. Ali, ako već koristite proizvode protiv akni ili retinol, najbolje je da tretman uradite ujutru kako ne biste iziritirali kožu. Nanosi se pre hidratantne kreme.

Šesti korak: hidratantna krema

Hidratantna krema ne samo da hidrira vašu kožu, već "zarobljava" sve proizvode u njoj i čini ih efektnim. Ne stavljajte je na delove lica na koje ste prethodno stavili proizvod protiv bubuljica ili hiperpigmentacije.

Sedmi korak: retinol

Retinol u koži ubrzava proizvodnju novih ćelija, zbog čega koža izgleda svežije, nežnije i manje izborano tokom vremena. Da bi se video njihov pun efekat, potrebno ga je koristiti 4-6 meseci konstantno.

Osmi korak: ulja

Ulja za kožu lica su "okluzivna", što znači da zadržavaju sve sastojke i vlagu pod kožom i ne dozvoljavaju da ispare. Sama po sebi, ulja nisu previše hidratantna, ali kada ih nanesete preko proizvoda, povećavaju njihovu efektnost daju nežnost koži.

#Kozmetika

'