AKTUELNO

Manekenka koja nosi modele za punije otkriva kakva su pravila u ovom delu modnog sveta.

Svi znamo striktna pravila koja važe za modele i manekenke u modnom svetu.

U modnoj industriji postoji poseban deo za izradu odeće za debele u kom su manekenke punije nego inače i nose veličinu XXL. Ono što ne znamo je to kakva su pravila ustanovljena za ove plus-sajz modele i sa kakvom vrstom pritiska se one suočavaju.

Soni Turner (20) otkriva da modna industrija uprkos trudu da bude otvorenija, ostaje prepuna diskriminacije. Iako postoji plus-sajz deo i dalje postoji određen pritisak da izgledate na određen način, prednost se i dalje daje izgledu peščanog sata.

- Možeš da budeš debela, ali moraš da imaš ravan stomak- rekla je Soni.

To je toliko iritantno jer plus-sajz model bi trebalo da znači da možete da budete bilo koje veličine i debljine, ali i tu postoje neka ograničenja. Postoji pogrešno uverenje da su modeli kao što je Soni nepodobni za modnu scenu.

- Još uvek moram da pazim šta jedem i da idem u teretanu. Mislim da postoji uverenje da su svi debeli ljudi nezdravi, ali da je tako, ja ne bih mogla da radim ovaj posao - izjavila je Soni. Soni je potpisala ugovor sa poznatom modnom agencijom, a pronašao ju je skaut na Insagramu.

#Lepota

#Žena

'