AKTUELNO

Svakoj ženi će se svideti ovaj savet Kane Tanake.

Devetog marta ove godine, Ginisova knjiga rekorda je potvrdila da je Kane Tanaka iz Japana najstarija osoba na planeti. Kane Tanaka koja je napunila 116 godina i uprkos njenim zdravstvenim problemima, je srećna i zadovoljna žena koja uživa u svakom momentu..

Kane Tanaka rođena je 2. januara 1903. godine. Bila je sedmo dete u porodici a sama je rodila 5 dece u braku sa Hideom Tanakom, kojeg je upoznala onaj dan kada su se venčali. Njen muž je imao porodičnu firmu koja se bavila proizvodnjom tradicionalnih japanskih slatkiša.

1937. godine Hideo je pozvan u vojnu službu, a Kane je ostala da se brine o poslu. Pravila je slatkiše i uporedo vodila računa o svojoj deci i svekrvi. Njen prvi sin Nobu je takođe mobilisan 1943. godine, a kući se vratio po završetku Drugog svetskog rata.

Kane je i dalje nastavila da se brine o porodičnoj firmi sve dok se nije povukla zbog starosti, onaj dan kada je napunila 63 godine.

Saveti za dug život Kane Tanake:

Ustanite ranije - Kane se budi svako jutro u 6h.

Razvijaj moždane ćelije - Jedna od njenih omiljenih aktivnosti je učenje matematike.

Ostanite aktivni i druželjubljivi - Kane obožava društvene igre i još uvek ih rado igra u domu u kojem živi.

Jedite puno čokolade i pijte puno kafe - To je ono što ona radi! Na ceremoniji koju je organizovala Ginisova knjiga rekorda, Kejn je dobila kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela da se sladi.

Na pitanje koliko čokolade je pojela tog dana, rekla je: 100!

#Žena

'