AKTUELNO

Blogerka Virdžinija Tap godinu dana kosu je prala samo vodom, bez šampona i bilo kakvih proizvoda...

- Nikada mi nije bilo lakše da očešljam kosu, koja je sada bujnija. Pošto se nisam ni farbala već godinu dana, to je najmanje pola kilograma farbe u mom životu do sada, što znači da kosa nije izložena štetnim supstancama. I uštedela sam oko 24 bočice šampona i balzama za kosu... - napisala je ona na Instagramu.

Virdžinija objašnjava da prvih šest meseci nije primetila baš nikakvu promenu dok je kosu prala samo vodom, a onda je počela malo više da joj se masti. Tada je oprala teme sodom bikarbonom rastvorenom u vodi i rešila problem masne kose.

- Ne kažem da svi mogu tek tako da prestanu da koriste šampon, jer nije ni kosa svima ista. Ali, pranjem kose ispirate i prirodna ulja iz kose, što podstiče još veće lučenje ulja, pa se kosa brže masti. Šamponi sadrže vrlo agresivne supstance - kaže blogerka, dodajući da joj je posle godinu dana kosa mnogo bujnija.

- Zaključak je - prestala sam da koristim šampon i niko nije umro. Kosa mi nije masna, ni suva. Ne miriše, ali i ne smrdi. Miriše kao obična kosa - napisala je na svom blogu.

Naravno, komentari na ovaj njen potez su bili oprečni - jedni se užasavaju njene odluke da ne pere kosu, a drugi je u tome podržavaju.

#Kosa

#moda

#Žena

'