AKTUELNO

Sofija podjednako ceni i pohvale, ali i kritike koje dobija od petočlanog žirija.

Petnaestogodišnja Sofija Stević iz Požarevca predstavila se publici širom regiona učešćem u četvrtoj sezoni najgledanijeg dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice".

Foto: TvPink Printscreen

Sofija je od početka do sada napredovala, i to samo uz svoj trud i rad, a ovog petka gledaoci će imati priliku da vide njen nastup u četvrtom krugu. Kako sama kaže, pred njom je bio težak zadatak da nadmaši prethodne nastupe i opravda dobre komentare koje dobija.

Što više takmičenje odmiče, teže je. U svakom sledećem krugu je sve manje takmičara, a žiri ima strože kriterijume. Meni je samim tim teže što se pripremam samostalno, dakle ne idem ni u kakvu školu, niti imam nastavnika, pa često nisam sigurna da li sam napravila dobar odabir pesme - rekla je na samom početku Sofija.

Osim što je napredovala kada je reč o pevanju, Sofija kaže da je uspela da donekle potisne tremu.

- Trema je moj najverniji prijatelj (smeh). Šalim se malo... Tremu imam, mada primećujem da je iz emisije u emisiju sve manje prisutna. Na sceni počinjem da se osećam kao svoj na svome i to me veoma raduje - kaže Sofija.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako dobija sjajne komentare, Sofija uvek misli da je mogla bolje da se pokaže na sceni "Pinkovih zvezdica".

- Iskreno, svojim nastupima nisam u potpunosti zadovoljna, jer znam da uvek mogu bolje. Zato sebi postavljam zadatak da na sceni otpevam onako kako pevam van scene, i da tako ja budem prava ja - objašnjava Sofija.

Ona jednako prihvata i pohvale i kritike koje joj upućuje stručni žiri, a na početku je najviše strahovala od komentara Goce Tržan.

U početku sam se plašila Goce, jer ona najčešće ostaje dole i važi za najstrožeg člana žirija. Međutim, vremenom sam uvidela koliko daje sebe u svemu ovome i sa koliko žara i iskrenosti pokušava da nas nauči, posavetuje, objasni nam... Najdraži komentar mi je Milanov, kada mi je rekao da imam 'kvalitete dobrog pevača' - otkrila je ova petnaestogodišnja devojčica.

Foto: Printscreen Youtube

Sofija od petog razreda peva u horu, a dve godine kasnije upisala je solo pevanje i završila osnovnu muzičku školu.

- To što sam upisala solo pevanje mi pomaže, ali i odmaže. Prvenstveno zbog različite postavke glasa u zabavnoj i klasičnoj muzici, na šta mi je i žiri ukazao - rekla je Sofija i dodala da nema uzora, ali da postoji mnogo uspešnih ljudi čijim bi rado stopama pošla.

Ova skromna, iskrena i pre svega talentovana devojčica pored pevanja voli i glumu i crtanje, a da je i te kako prizemna, govori i činjenica da ne razmišlja unapred o karijeri.

- Ne volim previše da maštam niti da gledam predaleko. Roditelji su me učili da čovek treba da postavlja male ciljeve da bi bio zadovoljan postignutim. Ako postavim sebi velike ciljeve, vrlo lako se mogu razočarati ako ih ne dostignem... A ne bih se bunila da doživim karijeru bilo koga od naših pet članova žirija - rekla je Sofija.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Ova Požarevljanka najviše sluša strane pesme i najradije peva tu vrstu muzike, ali se trudo da ne zapostavi ni domaću muziku. Pevanje joj uvek pomaže kada joj je teško, ali upotpuni i lepe trenutke.

- Muzika ta koja me tužnu razveseli, neraspoloženu oraspoloži, ona me uspavljuje i budi i pravi društvo kada sam sama - kaže ova talentovana petnaestogodišnjakinja.

Sofija je pratila prethodne sezone "Pinkovih zvezdica" i favoriti su joj bili Marija Serdar, Lorena Janković i Roko Blažević, a za kraj je otkrila šta očekuje od svog učešća u ovom šou programu.

Većina mojih očekivanja se već ostvarila: da stignem bar do trećeg, četvrtog kruga, da steknem nova prijateljstva, da osetim podršku i divljenje poznatih, ali i nepoznatih ljudi. Naravno, što dalje odem, to bolje - rekla je Sofija.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Osim u Sofijinom nastupu, ovog petka uživaćete u nastupima još osmoro sjajnih kandidata, zato ne propustite još jedno izdanje vašeg omiljenog dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice", 2. februara posle 21:30h samo na TV Pink!

Autor: M. Đurović

#Goca Tržan

#Pinkove zvezdice

#Sofija Stević

#Takmičenje

#Televizija Pink

'