AKTUELNO

Zanimljivo je otkriti kako je izvor zdravlja spolja, a ne unutar ovog omiljenog kiselog voća.

Jeste li ikada probali smrznuti limun? Recept ne može biti jednostavniji: uzmete limun i stavite ga u zamrzivač. Posle ga možete spojiti sa slatkim jelima, jogurtom ili pićima. Dobrobiti ovog voća u zaleđenom stanju tek počinjemo otkrivati.

Ovo su tri važna razloga zašto ga morate probati:

1. Izvor vitamina

Kora limuna ima otprilike 10 puta više vitamina od njegova soka. Zanimljivo je otkriti kako je izvor zdravlja spolja, a ne unutar ovog omiljenog kiselog voća. Upravo se toga odričemo kada ga iscedimo, ogulimo ili ostavimo na sobnoj temperaturi.

2. Štiti i jača imunološki sastav

Osim što će vam terapija smrznutim limunom pomoći u borbi protiv 'klasičnog' gripa ili prehlade, limun igra veliku ulogu kod bolesnika kod kojih je imunitet hronično slab. Naučnicii tek treba da utvrde u kojoj meeri može pomoći bolesnicima obolelim od malignih bolesti, ali činjenica je kako smrznuti limun, u kojem su konzervirane sve dobre strane, nesumnjivo diže imunitet.

3. Pomaže pri mršavljenju

Konzumiranje ovog recepta na dnevnoj bazi ne samo da će vam pomoći u detoksikaciji tela već i uklanjanju holesterola. Nutricionistima je dobro poznato kako je optimalno pojesti 75 grama limuna dnevno i idealan je odabir za zdravu dijetu. Pa zašto onda ne pokušati?

#Led

#Limun

#Zdravlje

'