Info
ZABAVA

lifestyle

ČUDESNI NAPITAK: Ovo su tri sastojka koja pomažu u mršavljenju!


Pokušaj da se izgubi bar nekoliko kilograma viška može da bude veoma naporan i demotivišući zadatak, posebno u vreme praznika.


Postoji i lakši način da postignete svoj cilj i uživate bez preteranog ograničavanja, tvrde nutricionisti. 

Naime, ključno je ubrzati metabolizam, kako bi se povećala potrošnja kalorija, ali i razgradnja masnoća. U tome pomaže ukusan napitak koji možete da napravite koristeći se namirnicama iz vaše kuhinje – potreban vam je samo med, limun i cimet

Sva tri sastojka imaju blagotvorno delovanje na organizam, posebno u podsticanju probave i jačanju imuniteta. 

Tri sastojka za 3 kilograma manje 

Cimet se u tradicionalnoj medicini koristi već vekovima, a poznato je da taj začin ima protivupalno dejstvo. Osim toga, sadrži obilje antioksidanta, koji umanjuju štetu nastalu od slobodnih radikala, a uzrokovanu lošim životnim navikama i starenjem. Cimet snižava i nivo holesterola. 

Med ima antibakterijsko dejstvo, pa se od davnina smatra prirodnim lekom i zdravom alternativom za šećer, dok limun podiže imunitet zahvaljujući vitaminu C. Ali, glavni razlog zbog kojeg topli napitak od ova tri sastojka pomaže mršavljenju je njihova kombinacija. 

Recept 

Za pripremu napitka potrebna vam je jedna kašika meda, jedna kašika isceđenog soka od limuna i 1 kašika cimeta. Sve sastojke pomešajte u šoljici tople, ali ne i vruće vode, i pijte jednom do dva puta na dan. Kroz dve sedmice rezultati će biti vidljivi.

J. Stanković

Komentari • 0


povezane vesti