AKTUELNO

Sluštajte signale koje vam telo šalje.

Nagon za češćim mokrenjem, ponekad i tri do četiri puta u roku od sat vremena, može biti jedan od znakova.

Od raka jajnika godišnje se razboli veliki broj žena širom sveta. Veliki problem je što je dijagnozu teško uspostaviti, a simptomi nisu specifični i mogu se poistovetiti s drugim bolestima. Ovo su neki od simptoma koji mogu ukazati na zdravstveni problem povezan s jajnicima:

Nadutost - stomak izgleda naduto čak iako nisi puno jela ili pila. Nadut stomak ne znači automatski da postoji ozbiljan zdravstveni problem, ali ako to duže traje, obrati se doktoru. Saznaj više o glavnim krivcima za nadutost i kako ih se osloboditi.

Bol u stomaku i karlici - zbog oštrog i upornog bola karlice i abdomena trebalo bi da odete na pregled kod ginekologa.

Slab apetit - osećaj da si sita čak i ako ništa nisi jela. Ukoliko nemaš apetit i jedeš jako malo, bilo bi dobro da se što pre obratiš doktoru.

Često mokrenje - nagon za češćim mokrenjem, ponekad i tri do četiri puta u roku od sat vremena, može biti znak da s jajnicima nešto nije u redu.

Preterano vaginalno krvarenje - krvarenje nakon menopauze i rektalno krvarenje su mogući simptomi raka jajnika. Kada to traje duže od mesec dana, vreme je da se obratiš ginekologu.

Bol u leđima, zatvor, umor, gubitak težine - ovi simptomi mogu ukazati i na neke druge bolesti, stoga je poželjno posetiti lekara ukoliko imaš neke od ovih simptoma.

#Ginekolog

#Simptomi

#Žena

'