AKTUELNO

Primena nekoliko zlatnih saveta o nezi urogenitalnog područja pospešiće kvalitet vašeg života, i sprečiti niz neprijatnosti.

Oko 300 miliona žena godišnje oboli od različitih urogenitalnih infekcija. Nemojte dozvoliti da i vi budete svrstani u ovu statistiku. Treba posvetiti posebnu pažnju intimnom području tokom cele godine, a naročito tokom leta kada su urinarne infekcije učestalije, kao i niz drugih neprijatnosti koje vam mogu uništiti letovanje ili kvalitet svakodnevnog života. Pročitajte niz saveta koji slede i proverite da li postupate ispravno.

Higijena intimne regije

Tokom toplih dana trebalo bi se tuširati dva puta dnevno, a ukoliko je potrebno i češće. Trebalo bi da vodite računa o izboru preparata (kupki/sapuna koji koristite). Za intimnu regiju uvek birajte blaže preparate čiji je pH sličan kiselosti vagine (od 3,8 do 4,5). Ukoliko imate potrebu za više pranja dnevno, razblažite kupku/sapun pre upotrebe, da ne bi došlo do narušavanja prirodne kiselosti vagine. Za vreme mesečnog ciklusa trebalo bi češće vršiti ličnu higijenu zbog toga što krv čini predeo podložnijim razvoju mikroorganizama, što pospešuje razvoj bakterija i osećaj nelagodnosti.

Foto: Pixabay.com

Sprečite pojavu urinarne infekcije

Neophodno je istaći važnost hidratacije organizma, naročito leti kada se pojačano znojimo. Tokom vrelih letnjih dana dolazi do povećane koncentracije urina, tako da je dehidratacija neizbežna ukoliko ne unosimo dovoljnu količinu tečnosti. Dehidrirana i oznojena koža je izuzetno pogodno mesto za razvoj bakterija, najpre stafilokoka, a potom i kandide. Efikasan saveznik u prevenciji protiv neprijatnih urinarnih infekcija je Naturoplex Brusnica. Količina aktivnih materija u dnevnoj dozi ovog preparata brzo i efikasno pomaže da se spreči vezivanje štetnih bakterija za zidove urinarnog trakta. Na taj način, bakterije su onemogućene da se nasele i izazovu urinarnu infekciju. Naturoplex Brusnica kapsule sadrže čitav plod severnoameričke brusnice sa svim svojim blagotvornim sastojcima koji pozitivno utiču na kompletno zdravlje urinarnog trakta.

Pažljivo birajte garderobu koju nosite

Iako deluje privlačno, naročito na preplanuloj koži, sintetički materijali i isuviše tesan donji veš predstavljaju odličnu podlogu za razvoj bakterija. Nosite veš od pamuka ili lana i komotnu laganu odeću.

Foto: Pixabay.com

Redovno menjajte peškire

Nije suvišno istaći da bi trebalo da imate svoj lični peškir za tuširanje, pa tako i za intimnu higijenu. Birajte pamučne peškire koji nisu previše debeli, jer se masivniji peškiri sporije suše i samim tim predstavljaju pogodno tlo za bakterije. Menjajte peškir redovno.

Foto: Pixabay.com

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#Žena

'