AKTUELNO

Važno je znati da ovaj problem može biti ispravljen ukoliko se tretira na pravi način.

Najčešći problemi vezani za seksualnu disfunkciju kod muškaraca odnose se na probleme sa postizanjem i održanjem erekcije. Važno je znati da ovaj problem može biti ispravljen ukoliko se tretira na pravi način.

Šta je seksualna disfunkcija?
Seksualna disfunkcija predstavlja bilo kakav fizički ili psihički problem koji sprečava vas i vašu partnerku da postignete seksualno zadovoljstvo. Problem sa postizanjem erekcije pogađa muškarce svih dobi, ali u najvećem procentu ipak je vezan za zrelije doba. Pridržavanje zdravom načinu života i odgovarajuća terapija vam mogu pomoći da uspešno prebrodite ovaj problem. Postoji niz različitih uzroka koji se tiču ovog problema kod muškaraca. Najpre treba da shvatite da se sa erektilnom disfunkcijom suočavaju mnogi muškarci, ali i da je problem rešiv, ukoliko se pridržavate sledećih saveta:

Foto: Pixabay.com

Kako do snažnijeg libida?

1. Razgovarajte sa partnerkom
Razlog nedovoljnog seksualnog apetita može biti stres, svađa sa partnerkom, životna faza u kojoj se nalazite. Imajte poverenja u svoju partnerku, otvorite dušu. Ponekad partneri usled nerešenih nesuglasica imaju potrebu jedno drugo da kažnjavaju ćutanjem ili nepristajanjem na seks. Nemojte biti jedan od tih parova, već otvoreno razgovarajte o problemima u vezi! Tako ćete isključiti mogućnost da vas nešto osim hormona sprečava da imate seks o kakvom maštate.

2. Razbijte monotoniju

Možda ste se zasitili ustaljenih poza, seksa na brzinu i uopšte, monotonog, ustaljenog seksualnog tempa. Često monotonija vodi ka smanjenju libida pa, čak i do izostanka želje. Ovo se dešava jer nam je poznat razvoj događaja od početka do kraja. Nema iznenađenja koje bi nas uzbudilo, iznenadilo, vinulo u visine. Vreme je da probudite maštu. Seksi veš, intimna atmosfera i prigodna muzika uvek su dobitna kombinacija. Nemojte se zadržati samo na ovom ustaljenom receptu. Izađite iz okvira seksualnih konvencija, učinite nešto neočekivano. Vodite ljubav tamo gde niste do sada, insistirajte na seksu uvek, čak i ako imate samo nekoliko minuta viška. Više seksa probudiće u vama apetit i želećete ga više i češće. Posvetite pažnju predigri, pošaljite joj/mu tokom dana uzbudljivu poruku, nagoveštavajući ono što će se dogoditi uveče. Probudite maštu… Zadovoljstvo sigurno neće izostati.

Foto: Pixabay.com

3. Ostvarite seks s početka veze, čak i bolji!

Nije nemoguće! Često je problem sa erekcijom, naročito kod zrelijih muškaraca, vezan za problem sa uvećanjem prostate. Iako neprijatna, ova poteškoća je rešiva. Urolozi preporučuju prirodni preparat - Afričku šljivu. Afrička šljiva sprečava rast prostate i neprijatnosti koje njen rast izaziva. Takođe reguliše neprijatnost pri mokrenju, pre svega bol i osećaj nedovoljno ispražnjene bešike. Afrička šljiva pomaže u postizanju i održanju erekcije i pojačava želju za seksom na potpuno zdrav i bezbedan način. Prepustite se mašti, neka vas čula vode i priredite svojoj partnerki nezaboravne noći.

4. Radite na sebi

Ako budete radili na sebi, osećaćete se ispunjenije, zadovoljnije. Uvedite u svoju svakodnevicu fizičku aktivnost. Unosite izbalansiranu i zdravu hranu. Izbacite loše navike poput alkohola i cigareta, jer one imaju nepovoljan uticaj na proizvodnju sperme. Vodite računa da dovoljno spavate. Ne zaboravite da je privlačan onaj muškarac koji je zadovoljan sobom i iznutra, i spolja.

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'