AKTUELNO

Postoji dosta istraživanja koja dokazuju pozitivna dejstva probiotika za naše zdravlje. Vreme je da ih podrobnije upoznamo i uvrstimo ih u naše živote kao saveznike zdrave ishrane.

Šta su probiotici?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji imaju pozitivan uticaj na ljudsko zdravlje. Postoji niz različiih mikroorganizama koji su prirodno nastanjeni u našem telu. Oni nisu nužno loši po zdravlje, ali treba voditi računa o njihovom balansu unutar digestivnog trakta. Probiotike možemo naći u fermentisanoj hrani i suplementima.

Kakve benefite donose probiotici ljudskom zdravlju?

Mnoge studije su dokazale blagotvorno dejstvo probiotika na ljudski organizam. Njihovo prisustvo u organizmu pozitivno utiče na smanjenje telesne mase, zdravlje digestivnog trakta, ali i na jačanje odbrambenog sistema. Pre svega, probiotici pozitivno utiču na smanjenje osećaja nadutosti stomaka, lečenje dijareje, poboljšanje metaboličkih procesa. Takođe, dokazano je da su probiotici nosioci glavne uloge u borbi imunog sistema sa različitim alergijama, ekcemima i virusnim infekcijama.

Foto: YouTube screenshot

Izvori probiotika i njihova upotreba

Prirodni probiotik se u malim količinama nalazi u jabukovom sirćetu, kiselim krastavčićima i napicima kao što su jogurt i kefir. Međutim, te količine svakako ne zadovoljavaju dnevni unos. Gastroenterolozi preporučuju uzimanje probiotika Immuno Bulardi koji sadrži kombinaciju prirodnog probiotika sa magnezijumom I vitaminom D3. Potpuno prirodan preparat Immuno Bulardi pomaže u borbi protiv mikroorganizama, povećava otpornost imunog sistema i smanjuje rizik od infekcija. Lekari naročito preporučuju upotrebu probiotika ako ste na terapiji antibioticima ili ako ste pobornik zdravije ishrane. Probiotici su poželjni saveznici naročito tokom detoksikacije organizma. Unošenjem probiotika u svoje telo unosite zdrave bakterije, koje pospešuju proces varenja.

Foto: Pixabay.com

Prijatelj na putovanju

Neretko se dešava da promena klime, vremenske zone i duga iscrpljujuća putovanja nepovoljno utiču na naš metabolizam. Takođe, nedovoljan unos vlakana, kuvane hrane i brz tempo utiču na neredovno pražnjenje creva. Da biste izbegli neprijatnosti ove vrste na putovanjima, uvek u svom neseseru nosite probiotik koji će normalizovati crevnu floru i održavati metabolizam aktivnim.

Više o svemu ovome možete pročitati na sledećoj adresi: https://bulardi.com/

Pink.rs

#Zdravlje

'