AKTUELNO

Ovi saveti će vam sigurno pomoći!

Erekcija je proizvod zdrave telesne funkcije koja je svakako korisna kada muškarac želi seks ili masturbaciju. Ponekad, međutim, erekcija se ne dešava uvek kada muškarac želi.

Verovatno se svakom od vas desila neželjena erekcija, u nekim neprikladnim situacijama: na važnom poslovnom sastanku, prijemu, večeri, prvim susretima sa potencijalnom partnerkom, na plaži… Situacije mogu biti brojne. Najočigledniji način zaustavljanja erekcije bio bi ejakulacija, ali u raznim situacijama i prilikama ovo nije uvek moguće ili odgovarajuće. Postavlja se pitanje - koji su to najbolji načini zaustavljanja neželjene erekcije?

Foto: Pink.rs

Uobičajeno je da odrasli muškarci dožive erekciju više puta dnevno. Erekcije počinju rano u životu svakog muškarca. To je zdrava telesna funkcija koja se dešava nekoliko puta dnevno kod većine muškaraca. U odraslom dobu, erekcije se mogu dogoditi kada je muškarac seksualno uzbuđen ili iz drugih razloga.

Različite vrste erekcije uključuju:

Refleksogene erekcije: javljaju se kao odgovor na dodir.Psihogene erekcije: dešavaju se kao odgovor na seksualne misli ili fantazije.Noćne erekcije: dešavaju se dok čovek spava. U proseku muškarac doživljava pet erekcija tokom noći i traju u proseku 30 minuta.

Testosteron ima ulogu u erektilnoj funkciji. U erekciji, mala količina krvi putuje do penisa. Ta akcija, zajedno sa hormonima, mišićima i živcima, čini penis ukrućenim.

Erekcije omogućavaju seksualni odnos, ali samo javljanje erekcije ne znači uvek da muškarac želi da se uključi u seksualne aktivnosti.

Nasumične, neželjene erekcije utiču na mnoge muškarce. Oni obično nisu znak zdravstvenog stanja, ali mogu učiniti da se osoba oseća neudobno ili sramno u pojedinim situacijama.

Sedam načina kontrole erekcije

Za sve muškarce je jako korisno da nauče mnoge metode zaustavljanja erekcije. One uključuju sledeće:

Sačekajte mirno

Jednostavan način da se pozabavite neželjenom erekcijom je da jednostvano sačekate da nestane.

Sledeće stvari mogu pomoći u tome:

- sedite - dišite polako i duboko- ostanite mirni

Da bi se smanjio osećaj srama, pokrivanje erekcije sa dugom jaknom, košuljom ili laptopom može pomoći. Važno je zapamtiti da, dok erekcija može izgledati očigledno osobi koja je doživljava, većina ljudi to neće primetiti, tako da nema razloga za uznemirenost.

Foto: Unsplash

Meditirajte

Meditacija i mirno čekanje mogu pomoći da se oslobodite neželjene erekcije. Meditacija može pomoći da kontrolišete erekciju i usmerite sebe da se fokusirate na izazivanje drugih misli. Kada počnete da meditirate, potrebno je da:

- dišete polako i duboko- usredsredite se na zvuk vašeg disanja- pokušajte ponoviti reč ili frazu iznova i iznova da biste fokusirali um- konstatujte prisustvo uznemiravajućih misli i onda zamislite da ih puštate, i fokusirajte se na zvuk vašeg disanja

Meditacija može pomoći u opuštanju i dostupna je svima. Pre nego što se oslanite na meditaciju u nezgodnim situacijama da biste se oslobodili erekcije, dobra je ideja da pokušate da je vežbate tokom dana.

Probajte odvraćanje misli

Usmeravanje uma ka drugim mislima može pomoći u otklanjanju erekcije. Sledeće stvari mogu pomoći:

- izbegavajte razmišljanja o nečemu što izaziva erekciju- fokusirajući se na rešavanje, recimo, nekog matematičkog problema- podsetite se nekog govora, pesme ili rešavanja zagonetke

Ponovo se pozicionirajte/promenite mesto

Promena sedeće ili stojeće pozicije takođe može pomoći čoveku da se oslobodi erekcije. To može pomoći da se pomeri odeća koja je možda dodirnula penis i stimulisala ga.

Menjanje pozicija takođe može pomoći čoveku da sakrije svoju erekciju, posebno ako je u javnosti ili neudobnom stanju.

Istuširajte se hladnom vodom

Hladan tuš je tradicionalni lek za otklanjanje erekcije koja dobro funkcioniše za neke muškarce. Međutim, tuširanje nije uvek praktično i dostupno u svim situacijama.

Foto: Unsplash

Uronite u toplu kupku

Iako neki muškarci koriste hladan tuš, drugi smatraju da topla kupka pomaže kontroli erekcije.Toplo kupatilo može pomoći osobi da se opusti i smanji uzbuđenje. Takođe može olakšati protok urina, što može pomoći smanjenju erekcije.

Lagano vežbajte

Neki muškarci smatraju da lagana vežba može pomoći da rešavanju erekcije. Trčanje i vožnja bicikla su neke od aktivnosti koje se preporučuju.

Na koje još načine možete rešiti razne probleme sa erekcijom, pročitajte ovde.

Autor: Pink.rs

#Erekcija

#Muškarac

'