separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

JAPANSKA TERAPIJA ZA BOLOVE: Izlečite se vodom


Precizno je definisano kada i koliko vode se unosi.


U Japanu je danas postalo popularno piti vodu nakon buđenja.  

Korist ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi. Dokazano je da je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu.  

Voda je univerzalni rastvarač i glavna komponenta metabolizma: svi minerali i mikroelementi rastvoreni u vodi apsorbuju se u krvotok i prodiru od ćelije do ćelije. Kod nedostatka vode javljaju se problemi sa metabolizmom, što dovodi do različitih oboljenja.  

Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju uspešnom u lečenju hroničnih, teških oboljenja, ali i bolesti modernog doba:  

Sa 100 procentnom sigurnošću leče se sledeće bolesti:  glavobolja, bolovi u telu, bolesti srca, artritis, epilepsija, gojaznost, opstipacija, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega i bešike, gastritis, dijareja, hemoroidi, bolesti očiju, materice, menstrualni poremećaji, ORL bolesti.

Terapija vodom. Način lečenja:  

- Ujutro, čim se probudite, pre nego što operete zube, popijte 4 čaše mlake vode od 160 ml

- Operite zube, umijte se, ali ništa nemojte jesti i piti u roku 45 minuta

- Nakon 45 minuta možete doručkovati  

- U roku od 2 sata posle doručka, ručka i večere ne konzumirajte nikakvu hranu niti vodu  

Stariji ljudi, ljudi sa oslabljenim imunitetom, ili oni koji ne mogu odjednom popiti 4 čaše vode, mogu početi sa manjom količinom vode i postepeno je povećavati na 4 čaše.  

Japansko medicinsko drustvo tvrdi da ovaj tretman lečenja isceljuje organizam i promoviše zdrav način života i preporučuje da terapija vodom postane naša svakodnevnica.   

Oni kažu: Pijte vodu na prazan stomak i osetićete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostajte zdravi i aktivni. To je sva poenta. Inače, preporučena količina unosa vode u toku dana je 30 ml na kilogram težine. Ova japanska metoda lečenja nema neželjenih efekata, ali na početku tretmana možda ćete češće imati potrebu da idete u toalet.

Savet plus 

Svi znamo koliko je prijatno popiti času hladne vode nakon toplog obroka. Ali, hladna voda čini masnu hranu koju konzumirate tvrdom, što usporava varenje hrane u želucu. Ovaj "talog" započinje reakciju sa želudačnom kiselinom, raspada se i apsorbuje u crevima brže nego čvrsta hrana. To zatrpava creva, te veoma brzo dovodi do povećanja telesne težine, a posle i drugih ozbiljnih oboljenja, čak i raka. Ako ne možete bez vode, posle obroka je najbolje popiti čašu tople vode.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti