AKTUELNO

Lekari ističu da je boravak kraj mora izuzetno lekovit i toplo ga preporučuju.

Dok svakako možete poboljšati svoju liniju uz vežbanje i pravilnu ishranu, da li je sam boravak kraj mora učinkovit za vašu liniju i uopšte za zdravlje? Lekari ističu da je boravak kraj mora izuzetno lekovit i toplo ga preporučuju. Predstavljamo vam niz prirodnih načina na koje more može uticati na vas:

SUNCE

Boravak napolju 15 do 30 minuta dnevno može značajno uticati na našu dobrobit. Doktori širom sveta upozoravaju da smo u želji da izbegnemo rizik od raka kože otišli predaleko, i da se sada ne izlažemo dovoljno suncu. Statistika pokazuje da sada jedna od četiri osobe ima nedostatak vitamina D. Simptomi nedostatka vitamina D su: bol u mišićima, slabe kosti/prelomi, zamor, smanjeni imunitet, depresija, promene u raspoloženja i nepravilnosti u spavanju. Vitamin D koji obezbeđuje sunčanje pomaže nam da apsorbujemo kalcijum i izbegnemo osteoporozu. Umereno sunčanje je takođe korisno i u prevenciji raka srca, raka dojke i prostate, povećanja imunološkog sistema i anti-age efekta.
Telo može da skladišti vitamin D 60 dana posle blagog dnevnog izlaganja.

Foto: Pixabay.com

MORSKA VODA

Morska voda sadrži elemente koji su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma – natrijum, magnezijum, kalijum, srebro i zlato u tragovima. Ovi elementi postepeno prodiru u kožu dok boravite u vodi i čine čudo za zdravlje i izgled kože, kao i za vašu težinu. Morske alge obiluju mineralima i učestvuju u regenerativnim procesima na koži, poboljšavaju izgled kože, jačaju celokupan imunitet i pomažu u uklanjanju celulita. Morska voda takođe usled hemijskih procesa ubrzava vaš metabolizam, podstiče uklanjanje toksina i masnih naslaga. Plivanje u moru je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti kojom možete ojačati celo telo- mišiće ramena, ruku, abdomena, leđa i nogu, plus je i sjajan način da se rešite viška kilograma, jer sat plivanja sagoreva 400 do 900 kalorija. Ukoliko dobar deo Vaših morskih dana provedete plivajući u ,moru, definitivno ćete smršati – bez striktne dijete ili zamornih poseta teretani.

Foto: Pixabay.com

PESAK

Pesak deluje kao prirodni piling, pomažući staroj koži da poboljša svoju prirodnu regeneraciju. Takođe predstavlja odličnu površinu za vežbanje. Dodatni otpor koji pesak nameće mišićima može maksimizirati efekte bilo kog fitnes režima. Bilo koja fizička aktivnost na plaži je lekovita-od same šetnje uz obalu, laganog trčanja, joge, do odbojke a plaži ili jednostavno plesa uz muziku iz plažnog bara.

Foto: Pexels.com

MORSKI VAZDUH

Morski vazduh je pun negativnih vodonikovih jona, koji poboljšavaju našu sposobnost apsorbovanja kiseonika neutralisanjem oštećujućih slobodnih radikala (pozitivnih jona). Negativni joni su zapravo odlični za zdravlje jer jačaju naš imunitet, otklanjaju napetost u mišićima, poboljšavaju koncentraciju i stimulišu i uravnotežavaju lučenje hormona sreće-serotonina. Osim što će vam poboljšati raspoloženje, udisanje morskog vazduha će vam takođe pomoći da bolje spavate.
Da li i vi želite malo lekovitog morskog efekta za sebe? Ako je vaš odgovor DA, mi imamo rešenje za vas. Herbafast je organizovao nagradnu igru čija je glavna nagrada je besplatno putovanje na Krit za dve osobe. Nagradna igra traje do 15.06.2018., a o svim pravilima učešća se informišite na jednostavno KLIKOM OVDE.

Prijavite se odmah i dopustite da tri mora kojim je okružen Krit- Egejsko, Levantsko i Sredozemno, iscele vaše telo i dušu.

Autor: Pink.rs

#More

#Putovanja

#Sunce

'