separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

POVEDITE RAČUNA: Evo DRAGOCENIH SAVETA kako da se zaštitite od URINARNIH INFEKCIJA tokom SEKSA!


Pročitajte zašto je savet koji ste čuli bezbroj puta zapravo potpuno pogrešan.


Problem od kojeg svi zaziru su urinarne infekcije. Spremni smo da učinimo bilo šta, samo da je izbegnemo. Slušamo savete lekara, prijatelja, medija i svih drugih koji nam preporučuju kako da se ponašamo da bi izbegli urinarne tegobe. Međutim, ispada da je jedan od najčešćih saveta za sprečavanje urinarne infekcije potpuno pogrešan. ‘’Mokrite pre seksualnog odnosa’’ čuli smo nebrojeno puta. Nisu se dobro proveli svi koji su ovaj savet i poslušali. Smatra se da je uriniranje pre seksa jedan od najčešćih uzroka za razvoj urinarne infekcije.

Seksualni odnos može pogurati loše bakterije u vašu mokraćni kanal. Zbog toga je mnogo bolji savet da mokrite posle seksualnog odnosa. Uz rizik da zvuči nepristojno, potreban vam je snažan protok urina da bi izgurao bakterije zaostale nakon seksualnog odnosa. Ako Vam se učestalo i bolno mokrenje javlja gotovo uvek posle polnog odnosa, a tegobe nakon dan-dva nestaju da bi se ponovo javile već posle sledećeg seksualnog odnosa najverovatnije imate takozvani cistitis medenog meseca.

Autor: Photo by Becca Tapert on Unsplash

Kako da se zaštitite od urinarne infekcije?

Unosite puno vode. Čaša vode neposredno pre nego što stupite u akciju nije loša ideja. Ako ništa drugo, pomoći će da ostanete dobro hidrirani tokom dana.

Ne tuširajte se neposredno pre seksa. Nema potrebe za čišćenjem ili dezinfekcijom pre seksa kako bi se sprečile urinarne infekcije – ako ništa drugo, tuširanje će izbrisati i korisne bakterije koje vam pomažu da ostanete zdravi.

Brišite se uvek od napred ka pozadi. Ne zaboravite da brisanje od napred, pomaže da se spreči prolazak bakterija u mokraćne kanale.

Pojačajte odbranu. Kapsule Naturoplex® brusnice dokazano mogu pomoći da se zaštitite od urinarne infekcije, jer posebnim mehanizmom delovanja sprečavaju bakterije da se zakače na zidove urinarnog trakta. 

Izbegavajte sve ono što iritira vaš urinarni system:

• Sapuni, kupke i mirišljavi sprejevi mogu iritirati urinarni sistem.

• Ako koristite kondom, koriste i lubrikante da smanjite trenje koje može da iritira urinarni sistem.

• Ako ste osetljivi na jednu vrstu kontracepcije, probajte da pronađete neku drugu, koja vam odgovara. Dijafragma pravi indirektan pritisak na uretru i može smanjiti protok mokraće. Ako je koristite i imate česte upale mokraćnog trakta, pokušajte sa drugom vrstom dijafragme ili se prebacite na drugi oblik kontracepcije.

Autor: Pixabay.com

Na kraju, važno je reći: Istina je da mnogi od nas redovno idu u toalet pre odnosa, a opet nikad nemaju urinarne infekcije. Naravno da se infekcija neće razviti svaki put. Ovo je samo poruka da ako ste skloni razvoju urinarne infekcije, a trudili ste se da u toalet idete pre svakog odnosa, možete prestati sa ovom navikom. Ona definitivno ne pomaže!

O svemu se više može informisati na sledećoj veb adresi: https://naturoplex.com/

Autor: Pink.rs

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti