AKTUELNO

Celulit je postojao oduvek, ali je poslednjih godina, pa i decenija, postao jedan od najvećih neprijatelja žena. Nagomilane masne naslage i toksini ili popularna "narandžina kora“ su estetski problem o kome se mnogo priča, a posebno kada se približava leto. Svaka žena voli da prikaže svoje telo u najboljem izdanju i zato na sve načine pokušava da se reši ove "neprijatnosti". Međutim - to nije baš lako.

Nastanak celulita uzrokuju brojni faktori. Osim genetske predispozicije masne naslage se talože usled loših životnih navika. Previše sedenja, manjak fizičke aktivnosti, pušenje, nezdrava i neredovna ishrana, smanjen unos vode, stres samo su neki od faktora koji dovode do ovog problema.

Danas postoji veliki broj mogućnosti kada je u pitanju eliminacija celulita. Ono što je važno istaći je to da ne postoji brzo rešenje, tako da se ovim problemom valja baviti duži vremenski period. Najbolje je usvojiti zdrave životne navike i na taj način održavati svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Ako je on već prisutan, trebalo bi preduzeti više metoda:

Zdrava hrana

Raznovrsna i izbalansirana ishrana je osnovni uslov za zdrav i lep izgled našeg tela. Dobar odabir namirnica i njihovo pravilno kombinovanje dovodi do najboljeg iskorišćenja hranljivih materija.

Telo usvaja korisne sastojke, a ukoliko je hrana zdrava, nema nagomilavanja masnoća,a ni toksina. Tako nema celulita, a benefiti po zdravlje su neprocenjivi.

Fizička aktivnost

U kombinaciji sa zdravom ishranom fizička aktivnost daje jako dobre rezultate u topljenju masnih naslaga.

Redovno vežbanje bi trebalo da postane deo svakodnevice, ali usled prevelikog broja dnevnih obaveza nismo u mogućnosti to da i uradimo. Zato šetnja može biti dobra alternativa. Zamenite vožnju autom pešačenjem ili vožnjom bicikla. Korist je višestruka.

Anticelulit masaže i unos vode

U opuštenoj atmosferi, prepušteni veštim rukama profesionalnih masera, opustićete i svoj um,a i telo. Masaža će doprineti razgradnji masnoća, a uz povećan unos vode, iste će biti izbačene iz organizma.

Foto: Pixabay.com

Anticelulit kreme

U kućnim uslovima možete koristiti anticelulit kreme. Redovnom i upornom upotrebom uz sve već pomenuto rezultat neće izostati. Masirajte kritične delove kako je u uputstvu predviđeno.

Kavitacija

Ako ipak hoćete brže rešenje za oslobađanje od celulita onda je kavitacija pravi izbor. To je najpopularniji i najkomfoniji metod u kozmetičkim salonima za uklanjanje celulita.

Radi se o tretmanima ultrazvučnim talasima koji razbijaju masnoće i najbrže smanjuju obim kritičnih mesta. Već posle prvog puta moguće je uočiti razliku, ali je za potpun efekat potrebno više tretmana, što će stručno lice proceniti i preporučiti.

Više metoda, bolji rezultat

Nemoguće je proceniti koja od već pomenutih varijanti daje najbolje rezultate. Ono što je sigurno je to da kombinovanjem možete pre doći do pozitivnih promena. Treba biti istrajan na putu do ostvarenja zacrtanog cilja.

#Celulit

#Žena

'