AKTUELNO

O tome zbog čega žene pribegavaju raznim dijetama, kupuju različite preparate za mršavljenje i zašto su žene toliko opsednute svojom kilažom, za NOVO JUTRO govorile su Branka Mirković nutricionista i Biljana Obradović, novinarka.

- Postoje tri razloga zbog čega žene koje se bave javnim poslom vode računa o tome šta jedu. Mi smo stalno pod objektivom i pod lupom javnosti. Sa druge strane javne ličnosti u inostranstvu moraju da vode računa zbog uloga jer se tamo vrte milionske cifre. I sa treće, zbog tih istih uloga moraju i nekada da dobijaju na kilaži ali postoje i one dame koje žele da vode računa o ishrani i da na primer organski način života bude sastavni deo njih - rekla je Biljana Obradović, novinarka.

Foto: Printscreen

- Ja se ne slažem sa univerzalnim dijetama, ako zaista želite da skinete kilograme mora da se napravi indivualni program po vama. Ukoliko čovek ne vodi računa o ishrani smatra se početkom depresije. Nije samo pitanje estetike, pitanje je i zdravlja, u masnom tkivu stvaraju se kancerogene ćelije - rekla je Mirković, i dodala:

- Rigorozne dijete nisu dobre jer dovode do poremećaja u ishrani. Mogu dovesti do bulimije i do anoreksije kao i mnogo drugih oboljenja.

Foto: Printscreen

Kako kaže, ukoliko tek treba da radi, nikako ne uzima šećer, jer on umiruje i uspavljuje isto kao i alkohol. - Kao kod alkohola i šećer na nekoga deluje da stvara euforiju a kod nekoga ne - rekla je nutricioniskinja, Branka Mirković.

#Dijeta

#Ishrana

#Nutricionista

#Zdravlje

'