AKTUELNO

Osećaćete se bolje, odmornije i snažnije.

Šolja kakaa na dan obogatiće vaš organizam gvožđem, hromom, cinkom i magnezijumom. Kašičicu praha rastvorite sa medom u šolji ključale vode.

Ukoliko je anemija vaš uporni neprijatelj, pokušajte da mu izađete "na crtu" uz pomoć ukusnog napitka koji vam je nadohvat ruke. Šolja kakaoa na dan obogatiće vaš organizam gvožđem, hromom, cinkom i magnezijumom.

Osećaćete se bolje, odmornije i snažnije. Najbolje je da ga pijete tako što ćete kašičicu praha rastvoriti u šolji ključale vode i dodati malo meda.

Ovaj napitak je preporuka i za jačanje krvnih sudova, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, reguliše krvni pritisak, nivo šećera i holesterola. Kakao čuva organizam od slobodnih radikala, jer sadrži tri puta više antioksidanasa od zelenog čaja, umiruje nerve i "napada" depresiju.

Američka asocijacija za unapređenje nauke tvrdi da redovno ispijanje šolje kakaoa "bistri mozak", pošto flavonoidi koje sadrži ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kiseonika do mozga se ubrzava, što sprečava demenciju.

Pročitajte još: Šta je bolje TRČANJE ILI HODANJE?

#kakao

'