AKTUELNO

Dobro obratite pažnju...

Problem hladnih stopala je više ženski problem. Mnogobrojna ispitivanja pokazala su da, pored toga što do ovoga može doći zbog neadekvatne obuće tokom hladnih dana, na ovaj problem može uticati i prekomerno sedenje, preterivanje sa pušenjem i alkoholom, stres, a može se javiti i u periodu ovulacije.

Problem hladnih stopala najviše se primećuje i smeta pre nego što žena treba da utone u san. Koliko god se pokrivala, stopala mogu ostati ledena, što dovodi do osećaja jeze u celom telu i teško je zaspati. Uglavnom žena zaspi tek nakon što ustane i obuje čarape.

Ako imate problem sa hladnim stopalima, potrudite se da se više krećete, ne računajući kretanje u kući. Uveče, pre nego što krenete na spavanje, pokušajte da poboljšate cirkulaciju u donjem delu nogu, spustite oklagiju na pod i pokrećite je stopalima napred-nazad, ovo je odlično i za cirkulaciju i za masažu stopala.

Foto: Pixabay.com

Tuširajte noge naizmenično toplom i hladnom vodom, takođe je odlično za cirkulaciju.

Pokušajte da uočite kada vam se javlja ovaj problem kako biste možda utvrdile uzrok koji može biti bezazlen, hladno vreme, loša obuća, period ovulacije, ali može ukazivati i na to da imate neki zdravstveni problem.

Ukoliko konstantno imate problem hladnih stopala, najbolje bi bilo da se obratite lekaru kako biste rešili problem i otkrili na šta vas to upozorava organizam.

Pročitajte još: IDEALNA RAZLIKA U GODINAMA: Iznenadićeš se ŠTA stručnjaci savetuju!

#Hladnoća

#Noge

#Stopala

'