AKTUELNO

Piće koje se najčešće pije za ili uz doručak je kafa, pokazalo je istraživanje koje je provela NDP grupa.

Iako kofein podiže nivo energije u tijelu, to deluje kratkotrajno, a ako je pijete s mlekom i šećerom, to će i uticati na vašu liniju.

Pročitajte još: Dete je stavilo PUNJAČ U USTA! Tada je počeo HOROR

S druge strane, jutarnje ispijanje crnog čaja moglo bi biti optimalno piće koje će zadovoljiti potrebu za podizanjem energije ujutro i pozitivno delovati na ljudsko telo, piše Reader's Digest.

Ne samo da crni čaj zadovoljava jutarnju potrebu za kofeinom, već takođe ima prilično neverovatan uticaj na mršavljenje. Crni čaj može proizvesti zdravu bakteriju u crevima i čak podstaknuti bolji rad metabolizma, otkrili su istraživači sa Univerziteta Kalifornija.

Mršavljenje uz crni čaj

Njihovo istraživanje s različitom prehranom kod miševa i uz dodatak crnog čaja pokazalo je da se količina bakterije pseudobutyrivibrio povećala, a ona povoljno deluje na rad metabolizma.

- Crni čaj pokrenuo je rad mikrobioma (mikroorganizama u metabolizmu), koji poboljšavaju zdravlje i smanjuju telesnu težinu. Za ljubitelje crnog čaja, ovo je samo još jedan razlog zašto trebaju nastaviti svoju dobru naviku, izjavila je dr. Zaoping Li, rukovodilac Centra za ljudsku prehranu na Univerzitetu Kalifornija.

#Zdravlje

#mršavljenje

#Čaj

'