AKTUELNO

Naučnici zapravo veruju da seksualni čin, koji se ne završava orgazmom, predstavlja uzrok ozbiljnog stresa za žensko telo.

Žena nikada ne bi trebalo da bude zadovoljna tokom seksualnog odnosa samo zato što je muškarac doživeo orgazam, kažu naučnici.

Ako vodiš takav seksualni život, vremenom može doći do različitih oboljenja. Naučnici zapravo veruju da seksualni čin, koji se ne završava orgazmom, predstavlja uzrok ozbiljnog stresa za žensko telo.

Foto: Printscreen Youtube

To je uzrokovano činjenicom da žena koja nije dosegla vrhunac zadovoljstva, ne samo da ima psihološku nelagodnost, već i rizikuje njeno zdravlje. Uzbuđenje je praćeno aktivnom proizvodnjom estrogena, koji ulazi u krvotok i protiče do genitalija i mlečnih žlezda. Ako dođe do orgazma, onda se nakon 10 minuta svi procesi u telu žene normalizuju, ali ako ne dođe - onda je krv zasićena estrogenom.

To dovodi do razvoja mastitisa i povećanja područja miometriuma (mišićni deo materice), ali i promoviše formiranje mioma.

Dakle, statistika govori da gotovo 70 odsto žena sa miomom materice ima probleme sa seksualnim životom i pati od nedostatka orgazma. Vredno je govoriti o ovim ženama i voditi brigu o punopravnom seksualnom životu.

Pink.rs

#Bolest

#Orgazam

#Seks

#Zdravlje

#Žena

'