AKTUELNO

Nije mogla ni da pretpostavi da je ovo simptom bolesti koja će joj ugroziti život.

Kad je imala samo 25 godina, Mariša Dotson je primetila bubuljicu na nosu.

U početku problem nije delovao alarmantno, pa je, kao što bi pomislili i mnogi od nas, bila uverena da je u pitanju problem sa aknama.

Tek što se oporavila od upale pluća i serije prehlada koje je pripisivala padu imuniteta, ova devojka iz Noksvila u Tenesiju bila je ubeđena da njena koža reaguje na izmorenost organizma. Nije pomagalo ni to što je paralelno sa studijama i radila kako bi se sama izdržavala.

LAŽI O ISHRANI KOJIMA UNIŠTAVATE SVOJE ZDRAVLJE!

Međutim, bubuljica je nastavila da raste i posle nekog vremena je bilo jasno da se radi o nečemu opasnijem. Otišla je kod dermatologa, a on joj je saopštio najgore vesti koje možeš da čuješ - karcinom.

Po savetu lekara, prvi korak je bio da joj se sa nosa ukloni ova masa, a operacija je trajala čak 15 sati. Za to vreme je primila 300 injekcija anestetika, dok su hirurzi sekli i skidali po jedan sloj sa njenog lica.

Nakon zahvata, nažalost, borba nije bila gotova, pošto su vrlo brzo počele da se pojavljuju nove tačkice. Zbog velike štete koju su operacije nanele njenom licu, morala je da korsiti posebnu protezu kako bi mogla da jede, a na Go Fund Me je otvorila nalog za skupljanje pomoći, pošto trajnu protezu nije mogla sama da priušti.

Nedavno joj je saopšteno da se rak povukao i da je ponovo zdrava osoba. O svojm putu je snimila video koji pokazuje kako je izgledao njen trnoviti put do zdravlja.

Trenutno je na obuci za sticanje sertifikata uz koji će moći da postane savetnik ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

#Bubuljice

#Rak

'