AKTUELNO

Lekari su imali manje od 12 sati da spase Lezli iz Škotske, majku dvoje dece.

Smrtonosnu bakteriju je pokupila igrajući između dve vatre. Lopta ju je udarila u grudi i napravila mali ugrušak. Ostala je bez daha, ali se ubrzo oporavila.  Lezli Kejn (35) iz Škotske je, kako prenosi Sun, tek nakon nekoliko dana osetila ozbiljnije posledice ovog udarca.

Lekari su imali manje od 12 sati da joj spase život, jer se bakterija koja "jede meso" brzo širila njenim telom i postojala je opasnost da dobije sepsu. Kako bi joj spasili život, lekari su joj o odstranili levu dojku i deo kože s leđa i grudi, a oporavak je trajao šest meseci.

Imala sam groznicu, ali sam mislila da ću se oporaviti i da mi je samo potreban odmor. Nekoliko dana kasnije sam se našla u bolnici. Doktori su pokušavali da utvrde šta se dešava. Znali su da je došlo do trovanje krvi, ali nisu znali uzrok. Posle nekoliko testova i pregleda, shvatili su da je reč o smrtonosnoj bakteriji. Na grudima sam imala samo modricu. Povreda je bila gotovo neprimetna - dodala je.

- Telo mi se raspadalo, koža trulila. Bakterija me je ubijala... organi su počeli da otkazuju...Davali su mi najviše 12 sati života - priča Lezli koja je imala ček četiri operacije u jednom danu.

Nedelju dana nakon operacija se probudila i bila je potpuno zbunjena, pod uticajem lekova. Tada su joj rekli za sve opercije i saopštili joj da će u bolnici provesti još dva meseca. Oporavak je kod kuće trajao još pola godine.

Kako kaže, odlučila je da progovoriti o svojoj borbi, kako bi drugima pokazala da život i zdravlje ne treba da uzimaju "zdravo za gotovo".

S.M.

#Bolest

#Majka

#Smrt

'