separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

OSTANITE ZDRAVI OVE JESENI! Pridržavajte se ova tri pravila!


Bol u grlu, kašalj, kijavica, curenje iz nosa, glavobolje, temperatura... ovi simptomi prehlade i gripa najčešće se javljaju u hladnijim danima, a evo šta možete da preduzmete kako biste ove jeseni ostali zdravi


Pevajte dok perete ruke  

Zvuči šašavo, ali evo zašto je to dobra fora – nije dovoljno da samo postavite ruke pod vodu, već treba temeljno da ih perete barem 20 sekundi, a to vreme će vam brže proći ako usput pevušite.  

Kao što znate, virusne infekcije možete da "pokupite" sa kvaka i ručki koje dodirujete tokom dana, zato je jako važno da redovno perete ruke. I ne zaboravite da istrljate i nadlanicu i predeo između prstiju!  

Ne dodirujte lice  

Izbegavajte da dodirujete lice jer virusi mogu da uđu u telo kroz usta, oči, nos. Ako grickate nokte, sada je pravo vreme da prestanete jer sa noktiju i ruku lako možete da unesete infekciju u telo.  

Perite veš na višoj temperaturi  

Virusi mogu da prežive na hladnim površinama, ali i na materijalima od kojih se pravi odeća. Ako neko od vaših ukućana ima grip ili prehladu, operite odeću, peškire, posteljni na temperaturi od najmanje 60 stepeni, kako biste uništili sve mikrobe.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti