AKTUELNO

Morate paziti...

More, plaža, sunce, uživanje uz koktel ili puko lenčarenje na suncu - ima li nešto lepše? Međutim, ponekad preteramo s boravkom na suncu te brže nego što to mislimo - jednostavno ne možemo izbeći opekotine od sunca.

Ako se zadržavaš na suncu, moraš paziti na sledeće stvari:

Redovno nanosi kremu za sunčanje

Izbegavaj popodnevno sunce

Polako privikni kožu na sunce

Zaštiti oči

Zaštiti glavu

Ovih 6 saveta pomoći će ti ako ipak izgoriš

Ako izgoriš, najpre se moraš skloniti sa sunca i otići u hlad ili zatvoreni prostor. Ako ostaneš na suncu, samo ćeš pogoršati situaciju...

1. Hladan tuš - Ako ohladiš izgorenu kožu smanjiće se bolovi i upala. Hladan tuš umiruje kožu. Više puta na dan možeš na pogođena mesta stavljati hladne i vlažne obloge s ledom.

2. Gel od aloe vere - Losioni koji hlade i smanjuju bol pomažu smiriti kožu nakon što izgori na suncu. Pazi da krema nema alkohola te potraži kremu s prirodnim sastojcima. Gel od aloe vere može učiniti čuda - tvari iz biljke hlade kožu i daju joj vlagu. Taj gel posebno je dobar ako ti izgori lice.

3. Kokosovo ulje -  Ulje od kokosa opskrbljuje kožu vitaminom E te važnim hranjivim sastojcima pomaže koži da se regeneriše. Osim toga hladi te deluje protuupalno. Jednostavno ga nanesi na pogođena mesta.

4. Jogurt - I jogurt (ili kremasti sir) daju koži vlagu te je prvenstveno hlade. Najbolji su oblozi s jogurtom koji će umiriti kožu nakon što izgori. Jogurt se takođe može naneti na lice kao maska. Važno je samo da obloge skloniš pre nego se osuši. A zatim posušeni jogurt isperi sa kože.

5. Pij puno tečnosti -  Ako izgoriš, telu treba više tečnosti nego inače. Dakle, pij puno vode kako bi se iznutra borila protiv opekotina od sunca.

#Sunce

'