AKTUELNO

Ko je sinonim za savršenu guzu? Pa, Kim Kardašijan.

Naime, brazilska zadnjica postala je obavezna kod mnogih žena, a neke od njih se ne ustručavaju ni da se podvrgnu gluteoplastici.

Naporno vežbanje do jednog nivoa može oblikovati zadnjicu, ali prirodna građa ipak igra veću ulogu. Upravo zato žene koje nisu zadovoljne veličinom i oblikom svoje zadnjice, odlučuju se na hiruški zahvat.

Podaci kažu da je u poslednjih pet godina brazilsko uvećanje zadnjice pravi hit u svetu, ali nažalost ova vrsta plastične hirurgije nije nimalo bezazlena, niti bezopasna kao što je uvećanje grudi.

Postoje tri načina da se uveća zadnjica: implantima, transferom masti ili filerima.

Ukoliko se odlučite na uvećanje zadnjice mastima to podrazumeva liposukciju masnoća iz područja struka, a nakon prečišćavanja i filtriranja, ista ta mast se vraća u zadnjicu. Brazilska metoda uvećanja pomoću implanta koristi se na sličan način kao i uvećanje grudi, pa se malim rezovima ubacuje silikon. Fileri se pak, ubrizgavaju u potkožno tkivo, a rez je samo 2 do 3 milimetra i predstavlja najkomforniju opciju za pacijenta, ali i najopasniju.

I dok su žene "poludele" za veštačkim uvećanjem zadnjice malo ko priča o potencijalnim rizicima koji ona predstavlja po telo. Ovo su samo neke od nus-pojava koje se pojavljuju nakon operacije:

- preterano krvarenje nakon operacije - bol - ožiljci - depigmentacija kože - infekcija (uključujući sepsu) - nakupljanje tečnosti ili krvi ispod zadnjice - alergijske reakcije - gubitak kože - mučnina i povraćanje nakon anestezije

Takođe je moguće da se silikonski implanti pomere ili iskliznu sa mesta. To može ostaviti neravnomeran izgled zadnjice i potrebna je još jedna operacija kako bi se to ispravilo.

Presađivanje masti može dovesti i do asimetrije usled apsorpcije masti u telu. Takvi efekti mogu biti popravljeni, ali svake dodatne operacije donose i dodatne troškove.

Ono što nije odobreno od američke FDA (Food and Drugs Administration) su bilo koje vrste injekcija za oblikovanje tela i povećanje zadnjice. To podrazumeva injekcije hidrogela i silikona. Injekcije filera mogu izazvati ozbiljne komplikacije poput infekcije, embolije, unakaženosti, moždanog udara, pa čak i smrti.

#Lepota

'