separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

TRI STVARI MOGU BITI SMRTONOSNE ZA VAS: Naučnici otkrili šta NAJGORE utiče na zdravlje KOD ZAPOSLENIH


Nemački istraživači su ispitali koje tri stvari imaju najnegativniji uticaj na vaše zdravlje, pa i stvaraju rizik od preuranjene smrti.


Nekoliko radnika s visokim krvnim pritiskom koji su praćeni skoro 18 godina i imaju stresan posao i loš san imali su tri puta veću verovatnoću da će umreti od srčanih bolesti od onih koji su dobro spavali i koji nisu imali problema na poslu.

- Čak 50 odsto odraslih ima visok krvni pritisak. To je glavni faktor rizika za srčani udar, moždani udar, bolesti bubrega i preuranjenu kardiovaskularnu smrt. Brojne studije su otkrile povezanost između povećanog stresa na poslu i kasnijeg rizika od kardiovaskularnih oboljenja. Poremećaji sna također su povezani s povećanim rizikom - kaže dr. Greg Fonarou, profesor kardiologije.

Prema vodećem istraživaču, spavanje bi trebalo da bude vreme za rekreaciju, odmaranje i vraćanje energije. Ukoliko imate stres na poslu, san vam pomaže da se oporavite. Nažalost, loš san i stres na poslu često idu ruku pod ruku, a u kombinaciji s hipertenzijom efekti su još pogubniji.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti