AKTUELNO

Svi čitaoci portala Pink.rs mogu da dobiju prečišćivač vazduha TherapyAir iOn, koji uništava alergene, na dve nedelje besplatnog korišćenja. Poklanjamo vam i besplatan pregled lekara opšte prakse! Javite se između 9 i 17h na 011/311-84-35.

Alergije su počele! U vazduhu je ovih dana zabeležena visoka koncentracija polena drveća: bresta, jasena, javora, čempresa i topole. Uskoro počinje da cveta breza, najjači alergen među drvećem.

Emisiji polena pogoduju visoke temperature, suvo i blago vetrovito vreme, kakvo nam i predstoji, pa se očekuju još više koncentracije polena po metru kubnom vazduha.

Nakon prolećne sezone alergija izazvanih cvetanjem drveća, sledi letnja sezona tokom koje cvetaju trave, dok je za kraj leta karakteristično cvetanje korova. I dok se za trave i korove može pronaći rešenje u vidu redovnog održavanja i košenja zelenih površina, za drveće to nije moguće, pa je alergije od njihovog polena gotovo nemoguće izbeći.

Ublažite simptome alergije na prirodan način!

- Osobe koje su osetljive na polen drveća već sada imaju simptome polenske kijavice. To su svrab u nosu, kijanje, zapušen nos, curenje iz nosa, nadražene, crvene i suzne oči, slivanje sekreta iz nosa u grlo, tegobe sa sinusima - kaže dr Mililica Komnenić iz ordinacije Zepter Medical.

Naša sagovornica kaže i da je ponekad teško razlikovati simptome alergije od prehlade ili virusne infekcije i zato savetuje da se obavezno ode na lekarski pregled.

- Kod nas u ordinaciji Zepter Medical svi čitaoci portala Pink.rs dobiće na poklon besplatan pregled lekara opšte prakse, na osnovu kog će znati da li imaju alergiju ili neki drugi problem. Posvetićemo im se maksimalno, a sve što treba je da nam se jave između 9 i 17h na 011/311-84-35 - kaže dr Mililica Komnenić iz ordinacije Zepter Medical.

Inače, dodaje doktorka, za tegobe sa sinusima efikasna je Bioptron svetlosna terapija, koju takođe besplatno svi koji žele i jave se ordinaciji mogu da probaju.

- Svi naši lekari su sertifikovani terapeuti za Bioptron, koji zaista pomaže kod svih vrsta bola, podiže imunitet i jako je dobar za sinuse. Pozivamo vas da probate i to. Tri terapije su gratis, a pritom su prijatne, bezbolne i potpuno bezbedne za sve – kaže dr Komnenić.

Foto: Pixabay.com

Sigurna zaštita od alergena

Izbegavanje kontakta sa polenom drveća napolju uglavnom nije moguće, ali je zato moguća apsolutna zaštita u kućama, stanovima i zatvorenim prostorima – u koje alergeni ulaze kada vetrimo prostorije.

- Praktičan i delotvoran savet je da se prozori zatvaraju u jutarnjim satima, jer je tada koncentracija polena najveća. Ali ono što vam zaista i u potpunosti može rešiti problem svih alergena iz vazduha u kućnim uslovima jesu dobri prečišćivači vazduha koji, da bi mogli da vas zaštite, moraju imati antialergijski filter -  – objašnjava dr Komnenić iz ordinacije Zepter Medical.

Prečišćivači vazduha su, kaže naša sagovornica, dobar način da izbegnete ili makar smanjite upotrebu kortikosteroida.

Zato smo odlučili da svim čitaocima portala Pink.rs ustupimo prečišćivač vazduha TherapyAir iOn, koji uništava alergene, na dve nedelje besplatnog korišćenja.

#Alergija

'