AKTUELNO

Za vaš pokret bez bola sada postoji rešenje.

Teško ustajete iz kreveta. Leđa su vam ukočena dok se ne “razmrdate”. Osećate bol u kolenu dok se penjete uz stepenice. Muče vas ukočenost i bol zglobova prstiju i šake. Svaka promena vremena samo pojačava tegobe…

Ako se prepoznajete u nekom od navedenih simptoma možda imate osteoartritis, koji predstavlja najučestaliju bolest zglobova. U najvećem broju slučajeva zahvata zglobove kolena, kuka, prstiju šake i kičmu. Ukoliko se sa lečenjem ne započne na vreme, osteoartritis može dovesti do teškog oštećenja zglobova, pa čak i invaliditeta.

Foto: Pixabay.com

Zbog čega se javljaju bol i ukočenost zglobova?

Hrskavica je tkivo koje prekriva kost u zglobu. Ona ublažava mehaničke udare i smanjuje trenje kosti o kost koje neminovno nastaje pri kretanju, odnosno pri pomeranju i upotrebi zgloba. Hrskavica je relativno tanka i trpi velika opterećenja, posebno u zglobovima nogu, pa se tokom života čak i kod zdravih osoba njena vlakna mehanički kidaju i ona se neprestano oštećuje. Kod osoba koje imaju osteoartritis ovaj problem je mnogo izraženiji, pa se tokom upotrebe zgloba, usled oštećenja hrskavice trenje ogoljenih kostiju povećava, što prozvodi bol i zapaljenje.

Bol je glavni simptom. Javlja se u toku kretanja, a popušta u toku mirovanja i odmora. Vremenom, kako bolest napreduje, pokreti su sve ograničeniji, a zglobovi ukočeni, naročito u jutarnjim časovima posle mirovanja ili ustajanja iz postelje.

Kako zaustaviti propadanje zgloba?

Eminentna udruženja koja se bave osteoartritisom, kao prvu liniju odbrane, preporučuju preparate koji sadrže glukozamin i hondroitin. Ova dva aktivna sastojka imaju sposobnost da nakon redovne upotrebe ublaže bol i poboljšaju funkciju zahvaćenog zgloba, kao i da odlože dalje strukturne promene zgloba koje se dešavaju u osteoartritisu.

Jedinstven preparat na tržistu Srbije su Exedol® kapsule. Ovaj bioaktivni kompleks sadrži upravo aktivne materije koje preporučuju lekari iz Evropskog udruženja za borbu protiv reumatizma (EULAR).

Foto: Promo

Exedol® u kapsulama je poseban, jer za razliku od drugih preparata sadrži hondroitin najsličiniji onom, koji je normalno prisutan u hrskavici i tečnosti zgloba. Ovaj hondroitin poput ljudskog, ima 43% veću iskoristljivost, pa efikasnije utiče na bol i upalu, nadograđuje hrskavicu, povećava elastičnost i pokretljivost.

Takođe, pored hondroitina, Exedol® kapsule sadrže i glukozamin, S-adenozil metionin, mangan, vitamin C, vitamin D. Sve aktivne komponente zajedno doprinose poboljšanju pokretljivosti zglobova, očuvanju hrskavice i normalnom formiranju vezivnog tkiva.

Budite odgovorni prema sebi i svom zdravlju. Na vreme zaustavite proces koji može dovesti do bola i ukočenosti zglobova!

Za više informacija i konsultaciju pozovite na broj telefona 011 20 70 801, ili posetite naš sajt www.exedol.com

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#zglobovi

'