AKTUELNO

Da li se simptomi osteoartritisa pogoršavaju sa hladnim i vlažnim vremenom - ili je to mit?

Dugo su govorili oni sa osteoartritisom da je bol jači pri vlažnom i hladnom vremenu. Dakle, u vreme zime kada su loši vremenski uslovi, a imate osteoartritis, možda ćete osećati dvostruko jače tegobe. Ali, da li je veza između vremena i osteoartritisa naučna činjenica ili samo subjektivan doživljaj?

Foto: Pixabay.com

Istraživanja u ovoj oblasti su veoma ograničena, tako da je Arthritis Research UK finansirao prvu svetsku studiju, zasnovanu na pametnim telefonima, da bi istražio povezanost između vremenskog i hroničnog bola. Rezultati su išli u prilog činjenici da su se hronični bolovi povećavali kada je bilo vlažnije, i kada je bilo manje sunčanih sati.

Radost kretanja

Osteoartritis je stanje u kojem su zglobovi u telu oštećeni, teško pokretljivi i postaju bolni. Dok vežbate, radite ili uživate u hobijima, možete iskusiti bol i oticanje zglobova. Ublažite simptome osteoartritisa i sprečite dalje propadanje hrskavice pomoću Exedol® kapsula.

Exedol® kapsule sadrže bioaktivni kompleks prirodnih supstanci za ishranu Vaše hrskavice, i pomoć Vašim zglobovima. Klinički dokazan hondroitin, koji je glavni aktivni sastojak ovih kapsula, ima 43% veću iskoristljivost, najpribližniji je ljudskom i potpuno prirodan (dobijen fermentacijom).

Exedol® kapsule imaju za cilj da budu pomoć, tako da možete raditi ono što volite, i iskusite radost kretanja. Za više informacija, pitajte svog farmaceuta ili lekara, ili posetite sajt www.exedol.com.

Činjenice

Kako starimo, svi smo izloženi većem riziku od razvoja osteoartritisa. Obično počinje od četrdesetih godina, kada je telo je manje sposobno da se regeneriše. Češći je među ženama. Poznato je da gojaznost ima ulogu u nastanku osteoartritisa, i pogoršava stanje u zglobovima kolena, ili kukovima- koji nose najveći teret. Abnormalnosti zglobova takođe mogu dovesti do osteoartritisa kasnije u životu, kao i ranije povrede zglobova. Pored toga, ponavljajući pokreti mogu pogoršati simptome. Za sada nema leka za osteoartritis. Međutim, postoje mnogi isprobani načini da se ublaži bol i neugodnost tog stanja.

Foto: Pixabay.com

Radeći jednostavne vežbe, možete držati zglobove pokretnim i osigurati da se ojačaju mišići i tetive oko zglobova. Vaš lekar opšte prakse ili farmaceut može da preporuči i preparate i lokalne sprejeve (Exedol® sprej), koji mogu da ublaže bol i pomažu pokretljivosti pokreta. Dokazano je da zdrava ishrana i vežbanje pomažu.

Živeti sa osteoartritisom

Exedol® kapsule Vam pomažu kod simptoma osteoartritisa, doprinose normalnom formiranju vezivnih tkiva i normalnom stvaranju kolagena za funkciju hrskavice i kostiju. Uz Exedol® kapsule, možete nastaviti sa sportom, hobijima i poslovima koje volite.

Primenom direktno na zahvaćeno područje, Exedol® sprej, ublažava bol i olakšava stanje kod bolnih zglobova. Takođe, pomaže smanjenju upalnih procesa i reumatskih bolova. Pojačava cirkulaciju i doprinosi prijatnom osećaju zagrevanja.

Bilo da su hladni dani i vlažni uslovi napolju, učinite sve što možete da se prilagodite svom stanju. Možda nećete moći da birate ima li sunca ili ne, ali možete, uz pravilnu strategiju, da utičete da osteoartritis ne uništi vaš dan!

Foto: Promo

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'