AKTUELNO

Držeći se zdrave ishrane i koristeći korisne biljke, možete da kontrolišete promene raspoloženja i poboljšate emocionalno zdravlje.

Apsolutno svaka osoba se svakodnevno suočava sa stresnim situacijama, što može da utiče na raspoloženje. To se posebno odnosi na one ljude koji imaju kratak temperament i ne mogu da se odupru takvim situacijama. Ako ne znate kako da se izborite sa promenama raspoloženja i emocionalnim stresom, imamo rešenje za vas - bilje!

Neke biljke zaista mogu da vam pomognu da kontrolišete promene raspoloženja ispunjavajući vas svojim korisnim svojstvima. U slučaju da stalno patite od promena raspoloženja, morate da se držite i zdrave ishrane. Jednostavno izbegavajte kofein, alkohol, veštačke zaslađivače, prehrambene aditive i visoko prerađenu hranu, jer oni imaju tendenciju da izbace čitav organizam iz ravnoteže.

Držeći se zdrave ishrane i koristeći korisne biljke, možete da kontrolišete promene raspoloženja i poboljšate emocionalno zdravlje.

Evo liste od 5 moćnih biljaka koje će vam pomoći da se izborite sa promenama raspoloženja i povratite emocionalnu ravnotežu:

1. Kantarion

Ova biljka će vam pomoći da zadržite osećaj blagostanja. Dokazano je da kantarion pomaže u kontroli poremećaja raspoloženja i podizanju emocionalnog stanja. Dakle, ako doživljavate neprijatne emocije, ne zaboravite da popijete šoljicu čaja pre spavanja.

2. Hristov venac

Hristov venac je koristan u lečenju nesanice, anksioznosti, ADHD-a i nervoze. Takođe će vam pomoći da poboljšate opšte raspoloženje i mentalno zdravlje.

3. Ženšen

Ženšen je stimulativna biljka koja povećava nivo energije i opštu vitalnost. Takođe je korisna za povećanje fokusa i poboljšanje emocionalnog stanja.

4. Sibirska ruža

Ova biljka je moćan adaptogen, jer normalizuje telesne funkcije, uključujući i funkcije mozga. Može vam pomoći da smanjite stres, poboljšate apetit i smanjite razdražljivost.

5. Kava kava

Verovatno ne znate, ali ova biljka se vekovima koristi na južnom Pacifiku kao ceremonijalno piće. Pomaže da se smiri centralni nervni sistem, pružajući opšti osećaj opuštenosti i olakšanja telu. U slučaju da patite od stresa ili anksioznosti, obratite pažnju na ovu biljku, jer će vam pomoći da smanjite takve emocionalne probleme.

#Zdravlje

'